ALKMAAR -Op 7 april 2023 organiseert Podium Victorie de tweede editie van het Blue Heart Festival: een middag en avond waar liefhebbers van americana & roots kunnen genieten van hedendaagse vertolkers van deze invloedrijke genres. Zeven gevestigde nationale en internationale namen nemen je mee op een muzikale reis vol songs om te koesteren. Ongepolijst, rauw en zonder opsmuk, de muzikant en het verhaal staan centraal.

Headliner van het festival is de Amerikaanse band The Jayhawks. Midden jaren 80 wisten deze pioniers een compleet nieuw elan te geven aan de destijds ingeslapen countrymuziek. Daarmee vormden ze een drijvende kracht achter de populaire Americana beweging die zich ontvouwde begin jaren 90. Inmiddels zijn er 11 albums verschenen, waarvan ‘Hollywood Town Hall’ (1992) en ‘Tomorrow The Green Grass’ (1995) de bekendste zijn. De single 'Waiting for the Sun' bereikte de top 10 in Amerika en ‘Take Me With You When You Go’ haalde zelfs de hitlijsten in Nederland. Met oprichter Gary Louris aan het roer is het authentieke karakter van The Jayhawks met succes voortgezet. Dat maakt dat de band tot op vandaag de dag enorm geliefd is onder fans en critici.

Bezoekers hebben ook een primeur. Op 31 maart rolt ‘Sinking Ships’ van de pers, het nieuwe album van Alberta Cross. De reeds uitgebrachte singles werden door de internationale pers met veel lof ontvangen. Sinds de oprichting in 2005 toerde de band met grote artiesten zoals Neil Young, Oasis, Black Rebel Motorcycle Club en Them Crooked Vultures. Verder maakt het bekende Canadese trio Elliott BROOD ook de oversteek naar Nederland en neemt het publiek met prachtige alt-country nummers mee naar de bergen van Utah tot aan de loopgraven van Vimy Ridge. Uit Texas komt de band De Vandoliers, een fijne mix van country, folk, bluegrass en gruizige punk, waarbij je je even in de outback waant.

Nederland wordt uiteraard ook goed vertegenwoordigd op het festival, met nieuwe muziek van Tim Knol & The Wandering Hearts, Mell & Vintage Future en songwriter Boaz.

Voor meer informatie over het festival kun je terecht op www.podiumvictorie.nl