ALKMAAR – Bevlogen, energiek en origineel: in de jaren 90 was Rick de Leeuw met zijn Tröckener Kecks toonaangevend voor de Nederlandstalige rockmuziek. Met dampend enthousiasme spelen Rick de Leeuw en Band dit jaar een tournee met louter hoogtepunten uit het rijke repertoire. Op 21 juni te zien in de kleine zaal van Podium Victorie.

Samen met Thé Lau van The Scene (de Leeuw produceerde hun succes-cd’s ‘RijRijRij’, ‘Blauw’ en ‘Open’) baande hij de weg voor bekende bands als Van Dik Hout en Bløf. Met de Tröckener Kecks graasde hij vele zomers de festivalweides van Nederland en Vlaanderen af. Liedjes als ‘Met Hart En Ziel’, ‘Een Dag Zo Mooi’ en ‘De Jacht Is Mooier Dan De Vangst’ zijn de soundtrack van een generatie.

De rockzanger verruilde 3 jaar geleden het woelige nachtleven van Amsterdam voor het Belgische platteland. Geen glamour, geen spotlights, geen zachte landing, maar wel een ijzersterk eerlijk nieuw album genaamd ‘Zonder Omweg’. Met dit album keert Rick de Leeuw terug naar de frontlinie van de Nederlandstalige rockmuziek. De plaat bevat elf songs over heimwee, seks, wreedheid en verlangen. Soms duister, dan weer uitbundig, altijd intens. Robuust en poëtisch, en bij vlagen heerlijk vilein. Sober, puur en recht op het doel, zonder omweg.
Het concert van Rick de Leeuw en band vindt plaats op 21 juni in de kleine zaal van Podium Victorie in Alkmaar. Tickets voor deze avond kosten €22,40 en zijn te bestellen via de website www.podiumvictorie.nl of aan de kassa (à €22,50) tijdens openingstijden. De deuren gaan om 19:45 open en het concert begint om 20:30.

Bezetting: Rick de Leeuw, Jan Hautekiet (keys), Axl Peleman (bas), Roeland Vandemoortele (elec. gitaren), Ron Reuman (drums), Manu Huylebroeck (acc. gitaren).

Podium Victorie
Pettemerstraat 5
Alkmaar
072 – 303 37 00
www.podiumvictorie.nl