ALKMAAR – Er staat veel reggae op het programma van Victorie de komende maanden. Met onder andere The Wailers en Beres Hammond komt de top van dit genre naar Alkmaar, en met het mooie weer op komst is dat goed nieuws!

ROOTSRIDERS: BOB MARLEY TRIBUTE – 22 MAART
Rootsriders, "Europa’s beste Bob Marley tribute" als we BBC RADIO 4 mogen geloven, keert dit voorjaar terug met de nieuwe show LEGEND35, een hommage aan LEGEND, het beroemde verzamelalbum dat drie jaar na de dood van de King Of Reggae werd uitgebracht. De afgelopen decennia groeide LEGEND wereldwijd uit tot één van de bestverkochte albums allertijden en Marley tot de onsterfelijke legende die hij bij leven eigenlijk al was geworden.

DE DANSHAL – 24 MEI
Tijdens deze clubnacht worden de lekkerste dancehall, soca, reggae & moombahton tunes gedraaid. Muziek waardoor de temperatuur in de grote zaal snel stijgt en waarop je niet stil kan blijven staan. De Danshal draait om hoge energie, lage heupen en bon vibes!

BERES HAMMOND – 7 JUNI
Hammond is actief sinds de jaren '70, maar zijn doorbraak kwam in de jaren '90 met hits als 'Tempted To Touch', 'Is This A Sign' en 'Respect To You Baby'. Ondanks dat hij de pensioenleeftijd al nadert zit er nog steeds zo veel, al dan niet meer passie en energie in zijn muziek. Hij staat bekend om zijn lovers rock; de romantische kant van reggae. Hij zingt over wat volgens hem het belangrijkste is in het leven: de liefde. Zijn soulvolle stem in combinatie met lekkere ritmes nemen je mee naar jouw eigen happy place.

THE WAILERS – 19 JULI
Deze band heeft natuurlijk helemaal geen introductie nodig, maar we vertellen er zo graag over. De legendarische band achter Bob Marley is verantwoordelijk voor nummers als “Stir It Up”, “Get Up, Stand Up” en “Trenchtown Rock” en verkocht met Marley wereldwijd meer dan 250 miljoen albums. De band ontstond in 1969 toen Bob Marley, Bunny Wailer en Peter Tosh samen met de Barret Brothers (bassist Aston en drummer Carly) een band begonnen. Geïnspireerd door Rastafari en voorzien van bakken aan zonnige energie maakte de band de reggae-klassiekers zoals miljoenen fans ze nu kennen.

Voor meer info en tickets: podiumvictorie.nl