NOORD-HOLLAND - De van oorsprong Sint-Pancrasser zanger en songwriter Raoul Wijsma trekt Noord-Holland in. Deze lente geeft hij twee concerten in de kerkjes van Eenigenburg en Sint-Maartensbrug.

Raoul & the Wisemen is een act die eigenwijze, melodische popmuziek maakt. Hoopvolle muziek over de wereld om hen heen, het verstand en het gevoel en natuurlijk de liefde. Raoul & the Wisemen bestaat uit zanger en songwriter Raoul Wijsma en the Wisemen, de muzikanten met wie hij in wisselende samenstellingen optreedt. Tijdens de mini kerkjestour speelt Raoul akoestisch met zijn gitarist. Naast hun optredens in Nederland treedt de hele band ook regelmatig op in Slovenië. Voor een project met twee bekende Slovenen werden ze afgelopen jaar geïnterviewd door het Amsterdamse Parool. Voor dit jaar staat er een tour gepland in augustus.

Link met de regio
De reden om als popact in kerkjes te spelen is de bijzondere akoestiek van de locaties. ‘Onze muziek gaat heel erg om melodie en tekst. Hoe mooi zal dat wel niet klinken in de kerk? Daarom spelen we ook deze akoestische set. In singer-songwriterstijl’, aldus Raoul. Een andere reden om hier op te treden is de link met de regio en het publiek. De muzikanten die eerder op NPO Radio 5, RTV Noord-Holland en in de radioshow van oud-TMF DJ Fabiënne de Vries te horen waren willen zichzelf vaker laten zien in de regio waar ze vandaan komen. Raoul werd geboren in Alkmaar en groeide op in Sint Pancras. In Alkmaar volgde hij zijn eerste muzieklessen. Daarom speelden ze met de band al op verschillende plekken in de provincie. Bijvoorbeeld in Alkmaar tijdens het cultuurweekend, in de Rijp bij Podium de Groene Zwaan en in de Muziektuin in Schagen. Het concert in het kerkje van Eenigenburg vindt plaats op 24 maart, het concert in Sint-Maartensbrug op 7 april.

Kaartjes zijn te koop via de websites van de kerkjes of via de volgende link.