ALKMAAR - Wie is dé Nederlander? Bestaat er zoiets als dé Nederlandse volksaard? En zo ja, waaruit bestaat die dan? En wat zijn onze volkomen - en onvolkomenheden? NRC-columnist Marcel van Roosmalen, Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg en Radio 1 – presentator en Slimste Mens Roelof de Vries proberen in ‘Dit is Alkmaar’ het antwoord te vinden. De voorstelling is op zaterdag 23 novembe rin de Kleine Zaal van TAQA Theater De Vest te zien.


Lokale beroemdheden

In ‘Dit is Alkmaar’ zoekt Jan Dirk van der Burg naar wat er zo typisch Alkmaars is. Marcel van Roosmalen deelt op zijn geheel eigen wijze zijn ervaringen en Roelof de Vries staaft aan de hand van harde feiten en triviale weetjes hoe hoog Alkmaar scoort op zijn ‘Nederlandmeter’. Een optreden van twee Alkmaarse bekendheden (nachtburgemeester Robert-Jan Wille en makelaar Hans van de Leygraaff) dragen bij aan de uitslag, zodat aan het eind van de avond voor iedereen duidelijk is hoe (on) Nederlands Alkmaar eigenlijk is.

Meer informatie en toegangskaarten
‘Dit is Alkmaar’ is op zaterdag 23 november om 20.30 uur in TAQA Theater De Vest te zien. Toegangskaarten kosten € 20 en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl of via de kassa, 072 -548 99 99 (dagelijks tussen 12.00 – 16.00 uur)