ALKMAAR - Zie hier het programma van 5 t/m 10 februari

Zaterdag 5 februari

19.00 en 20.15 uur
Roué Verveer – Zo Goed Als Nieuw

Uitverkocht – informeer bij de kassa naar eventueel vrijgekomen plaatsen

Zondag 6 februari

14.30 uur
Toneelgroep De Jonge Honden – Oorlogswinter (10+)

Als de Duitsers in 1940 Nederland binnentrekken, heeft Michiel van Beusekom eerst nog het gevoel dat hij in een spannend jeugdboek beland is. Maar al gauw wordt hem duidelijk dat oorlog niet iets is om je op te verheugen. In de laatste oorlogswinter (die van 1945) raakt Michiel betrokken bij het verzorgen van een Engelse piloot, die in de bossen achter zijn huis is neergestort. Michiel probeert de lange winter zo goed mogelijk door te komen, maar komt steeds meer alleen te staan. Zijn vader wordt opgepakt en zijn zus praat haar mond voorbij. Wie kan Michiel eigenlijk nog wel vertrouwen? Oorlogswinter van Jan Terlouw is Nederlands bekendste jeugdboek over de Tweede Wereldoorlog en bestaat in 2022 precies vijftig jaar. Theatergroep De Jonge Honden bewerkte het boek tot een spannende familievoorstelling over vriendschap, vertrouwen en volwassen worden in een oorlog. Niets is wat het lijkt, niemand is te vertrouwen en nergens ben je écht veilig.
Toegang: € 19,50 (incl. drankje en garderobe)


Donderdag 10 februari

20.15 uur
Another Kind of Blue – WAVE

Ze geven en ze nemen, ze komen en ze gaan, het zijn de golven van ons bestaan. Het veranderen van de seizoenen, de golven in de zee, maar ook geluids- en signaalgolven, we zijn er continu door omgeven. Ze zijn er altijd en overal. Hoeveel invloed heeft de mens op deze door de natuur en technologie gecreëerde golven? We willen graag geloven dat wij de golf kunnen vormen, maar misschien is dat slechts een illusie. In WAVE, de nieuwe avondvullende voorstelling van Another Kind of Blue, onderzoekt choreograaf David Middendorp welke rol deze golfbewegingen spelen in ons leven. De vier choreografieën waaruit WAVE bestaat (Airman, Frequentie & Frequentie², 15 Minute Universe en Hands ON Stage), werpen elk hun eigen blik op deze bijzondere dans tussen mens, natuur en technologie. Er zijn nog slechts enkele kaarten beschikbaar!
Toegang: € 27 (incl. drankje en garderobe)


20.15 uur
Renée van Wegberg – Hou me vast

Na haar award-winnende vertolking van Liesbeth List heeft zangeres Renée van Wegberg de prachtige en rijke muziek van Nederlandse bodem in haar hart gesloten. In haar nieuwe theaterconcert brengt ze samen met haar band het mooiste kleinkunst- en poprepertoire dat ons land te bieden heeft. Na een bewogen jaar, waarin de zangeres afscheid heeft moeten nemen van dierbaren maar ook haar tweede kindje heeft mogen verwelkomen, bezingt ze alle facetten van het leven, waarin nabijheid, verbinding en elkaar vasthouden de rode draad vormen. Met haar veelzijdige stem zingt Renée liedjes om bij weg te dromen, om bij mee te zingen en om elkaar bij vast te pakken. Nieuwe liedjes, onbekende liedjes, en klassiekers die voor altijd gezongen moeten blijven worden, uitgevoerd in verrassende arrangementen. In Hou me vast omarmt Renée het publiek, het leven en de livemuziek.
Toegang: € 25 (incl. drankje en garderobe)Grote Kerk Alkmaar

Dagelijks tussen 11.00 – 17.00, behalve op maandag Ontdek de Geheime Zolders – Rondleidingen
Ontdek de geheimen van de Grote Kerk in Alkmaar. Na meer dan 500 jaar opent de kerk voor het eerst haar zolderruimtes voor publiek. Volg de ongebaande paden onder leiding van een gids en bekijk de imposante balkenconstructies, tongewelven, lijkenluiken en het carillon op een hoogte van bijna 30 meter. Onbekende bouwsporen werpen een nieuw daglicht op een eeuwenoude bouwgeschiedenis. Ontdek geheim gebied en geniet van het uitzicht. Bestel tickets á € 10,- via www.geheimezolders.nl. Er is beschikbaarheid voor maximaal 4 personen per rondleiding.