BERGEN - De Taverne Bergen heeft weer een paar leuke optredens in petto de komende weken. Hier staan ze op een rijtje.

Woensdag 18 juli: Jamsessie
Woensdag 18 juli lekker jammen in de Taverne! Free and easy. Dit keer onder leiding van Freddy Koridon. Iedereen is welkom om je instrument te stemmen, je stem te laten horen of je keel te smeren.

Line up huisband:
Oa.
Beulah Enser, zang
Freddy Koridon, zang/gitaar
Xander Hoogendam, bas
toetsen en drums worden ook nog bemand hoor.

Feel free to join the evening, de entree is gratis! Aanvang 21.00 uur
Start 21:00, vrij entree

Vrijdag 20 juli: Freestyler
Wat is het toch lekker relaxed dansen in de Taverne, alles kan en alles mag, als het maar lol is. Vanavond draait de onvolprezen DJ’s Arthur Selbach aka Arturo en Steef van Leeuwen aka Di Stefano hun soulvolle discofunk set! Een genot voor oren en benen.

Aanvang 22.00 uur, gratis entree

Zaterdag 21 juli: BackToBasix
BACKTOBASIX : De naam zegt het al; terug naar de jaren waarin de meest onvergetelijke (en meest gekopieerde) songs zijn geboren: de mSIXties! Zaterdag 21 juli vanaf 21.00 uur in de Taverne.

BACKTOBASIX is de naam van de band die is opgericht met het concept: enkel muziek uit de 60’s maar dan wel het stevige en swingende m(dansbare!) werk, zoals van de Spencer Davis Group, Small Faces, Free, Kinks, Stones, Beatles, Golden Earring, Rare Earth, Cream, noem ze maar mop.

Het strakke drumwerk van Gerard Kemp aangevuld met de vette basklanken van Jan Jansen, het heerlijke slag gitaarwerk vsn Simon van Wonderen, het ongekende solo gitaarwerk van Rene Jonker, de heerlijke vette Hammond sound van Theo Dekker en de perfecte rauwe stem van Hans van Dam staan borg voor een knallend optreden wat je nog lang zal heugen!

BACKTOBASIX heeft al een ruime regionale faam opgebouwd met als hoogtepunten in het voorprogramma van De Wolff (!), het optreden voor War Child in Alkmaar en tijdens een uitverkocht huis op het Nostalgia feest in Heiloo met George Baker in ons voorprogramma!
Daarnaast zijn ondertussen de regelmatige optredens in de Pilaren (Alkmaar) en de Taverne (Bergen) fameus geworden en staan altijd garant voor een volle bak en een groot feest!. Join the party, get back to the Sixties & enjoy BACKTOBASIX !!

Start 21:00, vrij entree

Zondag 22 juli: Charlie Cruz & The Lost Souls
De muziek van Charley Cruz & The Lost Souls roept associaties op van Hank Williams tot aan Calexico. Hun muzikale roots gaat van pop naar americana en van blues naar roots muziek. De diversiteit aan stijlen gaat The Lost Souls makkelijk af! Ze speelden als support voor Jimmy LaFave en ook voor The Black Crowes, Triggerfinger en Dwight Yoakam. Zondag 22 juli om 17.00 uur in de Taverne.

Vol inspiratie en muzikale gloed staan Charley Cruz & the Lost Souls zondag 15 januari om 17.00 uur in de Taverne.

In hun repertoire dat dus bestaat uit traditionele muziek waarin ze country, folk, blues en rock ‘n roll versmelten, speelt de prettige zangstem van Charley en het afwisselende bluesy en country gitaargeluid door Jerry Brown een belangrijke rol. Ook de onvermijdelijke akoestische gitaar in dit genre, eveneens bespeeld door Charley Cruz, wordt doorlopend ritmisch gehanteerd. En zowel tekstueel als muzikaal klinkt de band begaafd volwassen.

Check :https://www.youtube.com/watch?v=DP71hk9q3us
Start 18:00, vrij entrée