ALKMAAR - Voor het eerst sinds twee jaar presenteert TAQA Theater De Vest zich gedurende de zomermaanden weer buiten op het Canadaplein: Zomer op het Plein barst weer los! Van 24 juni t/m 7 augustus kan op het zonovergoten plein in hartje Alkmaar elk weekend worden genoten van cabaret - en kleinkunstoptredens, shows en fantastische theaterconcerten. Alle optredens zijn gratis toegankelijk.

Vrijdagavonden: cabaret en kleinkunst
Elke vrijdagavond om 20.30 uur kun je op het Canadaplein neerstrijken voor cabaret en kleinkunstoptredens van topartiesten. Een paar highlights: Kasper van Kooten brengt met zijn band een ‘best of’ concert met Nederlandstalige popnummers, actrice en zangeres Marlijn Weerdenburg komt met een bijzonder programma vol eigen geschreven liedjes en cabaretduo Maartje & Kine trakteert het publiek op hun onderhoudende en humoristische programma ‘Speelbeesten II’.

Klezmerfeest, Jimi Hendrix en Franse chansons
Op zaterdagavonden zijn er (intieme) theaterconcerten. Zomer op het Plein wordt op 25 juni om 17.00 uur officieel geopend met een dansfeest van de Amsterdam Klezmerband. Een van Nederlands bekendste gitaristen, Erwin van Ligten, vertolkt met zijn geweldige band het ouevre van icoon Jimi Hendrix. Ashton Brother Joost Spijkers brengt een uniek intiem kamerconcert met prachtige chansons. Een bandoneon, een gitaar én mooie verhalen komen samen in een bijzonder concert van Carel Kraayenhof en Leoni Jansen. En de initatiefnemers van het Jazz Café in De Vest, Marc Schenk en Kasper Kalf, begeleiden niemand minder dan Laura Fygi in een uniek jazzconcert.

Theaterconcerten met topartiesten
Elke zondagmiddag tussen 25 juni en 5 augustus staat het Canadaplein in het teken van spetterende muziekoptredens. Van bekende singer-songwriters als Karsu, Joe Buck en Tim Knol en actrice en zangeres Bente bijvoorbeeld. Het Nederlands trio Mell & Vintage Future speelt blues en soul en ook de charismatische en charmante volkszanger Thijs Boontjes speelt met zijn band de sterren van de hemel. Zanger Steffen Morisson zet samen met getalenteerde studenten van Conservatorium Haarlem een uniek concert neer en het slotoptreden van Zomer op het Plein wordt verzorgd door topzangeressen Kris Berry en Giovanca.

Meer informatie
Vanaf 28 mei barst Zomer in de Mare los in Park De Rekerhout. Met elk weekend een gratis toegankelijk programma voor jong en oud met Picknickconcerten en straattheatervoorstellingen.


Zomer op het Plein is van 24 juni t/m 5 augustus geprogrammeerd op het Canadaplein in hartje Alkmaar. Vanaf 28 mei barst Zomer in de Mare los in Park De Rekerhout. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Kijk voor het volledige programma en alle acts op www.zomerophetplein.nl.