ALKMAAR - Al jaren is er bij Bibliotheek Kennemerwaard (hoeder van de literatuur) en het Grafisch Atelier Alkmaar (hoeder van grafiek) een grote wens een gezamenlijk project uit te voeren. Eén waar gedichten en grafiek samenkomen en op een aantrekkelijke manier worden gepresenteerd. Deze lang gekoesterde wens komt uit, op zondag 15 juli presenteren Bibliotheek Kennemerwaard en het Grafisch Atelier Alkmaar, in samenwerking met literair platform Reuring, de aftrap van het bijzondere project DichtDruk.

DichtDruk
Voor het project DichtDruk zijn acht dichters en acht grafici uitgenodigd. Samen vormen zij acht duo’s en per kwartaal presenteert één duo het door hun gemaakte werk. Deze bijzondere werken passen in een speciaal ontworpen portfolio. De stukken worden in beperkte oplage uitgebracht en te koop aangeboden, dit gaat op inschrijving. Bent u hierin geïnteresseerd? Op www.bibliotheekkennemerwaard.nl/dichtdruk staat informatie over de verkoop, maar ook vindt u hier meer achtergrondinformatie over het project, de kunstenaars en de dichters.

Aftrap
Op zondag 15 juli om 13.00 uur, bent u van harte welkom in de consistorie van de Grote Sint Laurenskerk te Alkmaar, om de aftrap van DichtDruk bij te wonen. Erna Winters, directeur Bibliotheek Kennemerwaard vertelt tijdens de aftrap over de totstandkoming van deze mooie samenwerking. Een muzikale bijdrage is in handen van Frank Stolwijk, kort maar volledig. En natuurlijk presenteert het eerste Dichtdruk duo hun werk. Beeldende kunstenaar Piet Lont en dichter Joris Miedema hebben de eer om als eersten de aftrap te verzorgen. Zij tonen hun werk op formaat van 30 x 40 centimeter. Uiteraard mét nagesprek en ontmoeting met de kunstenaars.

Het project DichtDruk is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Alkmaar, het Victoriefonds en Schenkeveld advocaten. Bibliotheek Kennemerwaard, stichting Vrienden van het Grafisch Atelier, stichting Grafisch Atelier Alkmaar.