ALKMAAR - Vrijdag 19 april opent zwembad Hoornse Vaart haar buitenbad voor het nieuwe buitenbadseizoen. Aankomend weekend wordt het maar liefst 23 graden. Ideaal weer om heerlijk buiten te zwemmen! Het feestelijk aangeklede buitenbad en de ligweide vormen vanaf 10.00 uur het decor voor diverse activiteiten voor jong en oud. Zwembad Hoornse Vaart trapt het nieuwe seizoen af met een compleet pakket aan inspanning én ontspanning.

Feestelijke activiteiten
Onder het genot van een stralende zon, gaat op vrijdag 19 april (Goede Vrijdag) het buitenbadseizoen van start. Om 10.00 uur wordt het buitenbad officieel geopend door mascotte Freddy Fit. Alle aanwezige kinderen springen en glijden vervolgens tegelijk in het water! Daarnaast is er van alles te beleven in en rondom het buitenbad. Zo kunnen de kinderen de bananenboom beklimmen en hun vriendjes en vriendinnetjes verslaan in de combi-sportarena, waar je zoveel mogelijk punten kunt scoren met behulp van verschillende sportattributen! In het buitenbad kan iedereen meedoen aan aquabasketbal en aan het populaire spel ‘Blij dat ik glij’, een glijbaanrace vanaf de supersnelle glijbaan. Valt het weer toch wat tegen, dan verplaatst het bad de feestelijkheden naar binnen.

Pasen
Op zondag 21 april en maandag 22 april (1e- en 2e Paasdag) is er ook volop spektakel in de Hoornse Vaart. Bezoekers kunnen zich uitleven op de stormbaan in het 50-meterbad en voor de kinderen die nog niet zo goed kunnen zwemmen, ligt er een Experience Center in het instructiebad. Het animatieteam heeft in de middagen de leukste activiteiten op het programma staan. Daarnaast komt de paashaas op 1e en 2e paasdag langs met chocolade eieren. Het beloven drie feestelijke dagen te worden!

Meer informatie
Het buitenbad is tijdens de mei- en zomervakantie dagelijks geopend. Buiten de vakanties om is het bad open op woensdag van 13.00 tot 17.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Bij heel mooi weer is het bad extra geopend! De speelweide, ligweide en het strand zijn te allen tijde beschikbaar voor bezoekers, dit is niet afhankelijk van de openingstijden van het buitenbad. Kijk voor de openingstijden op www.hoornsevaart.nl/openingstijden.