'T KRUIS - Na twee jaar mag het eindelijk weer en dus heeft de organisatie van Popweekend Dijk & Waard stevig uitgepakt. Op vrijdag 13 mei en zaterdag 14 mei staat de tent op de ijsbaan in 't Kruis bol van de diversiteit. Van Hollandse meezingers tot de rock van Queen of dansend op stevige hip-hop en dancebeats.

"Het moet één groot feest worden voor de inwoners van Dijk en Waard en uiteraard ook van daarbuiten", aldus de beide organisatoren Dennis Luken en Ad Molenaar. "Na twee jaar coronapandemie waarin het Popweekend niet georganiseerd kon worden merk je aan alle kanten dat de mensen toe zijn aan een dergelijk feest". De tent zal plaats bieden aan drie- tot vijfduizend bezoekers en de kaartverkoop is reeds op gang dus zorg dat je je ticket koopt voordat het te laat is.


Molenaar, organisator vanaf het eerste uur heeft voor deze editie de handen ineen geslagen met Dennis Luken die ook als organisator betrokken was bij tal van festivals zoals de Koningsdag in Alkmaar en Concert At Sea. Samen kwamen ze tot een uniek concept van wat een feest voor jong en oud moet worden.

Vrijdagavond moet een non-stop meezingspektakel worden, waarbij de presentatie in handen is van Henk Naber, welke zal beginnen met de in de regio legendarische Crossband. De ouwe rotten, maar nog steeds lang niet versleten, komen speciaal voor de gelegenheid bij elkaar om deze "thuiswedstrijd" af te trappen. Vervolgens kan er worden meegebruld met enkele grote namen. Mart Hoogkamer had afgelopen jaar een mega-hit met "Ik Ga Zwemmen" en timmert nu aan de weg met rapper Donnie in de hit "Bieber van de Kroeg" Diezelfde Donnie zal vrijdagavond ook op het podium staan en ook Gerard Joling, John West & Lange Frans zijn namen die tot de verbeelding spreken. De avond wordt afgesloten door een spectaculair optreden van Queen Must Go On, de winnaar van het SBS6-programma The Tribute, Battle Of The Bands.

Op zaterdagavond wordt het programma verzorgd door Barcode XXL, een collectief van lokale dj's en acts. Barcode bestaat inmiddels vijf jaar en pakt uit met een programma waarin bekende artiesten als Bizzey en Frenna de hoofdacts zijn. Met Team Rush Hour, Afro Bros, Johnny 500, Dyna, Jasha Rudge en Gina elin staat er opnieuw een avondvullend programma.

Molenaar en Luken kijken uit naar het Popweekend en zien het als opmaat voor een mooie zomer: "Eindelijk mag het allemaal weer. Dat is niet alleen een verademing voor artiesten en publiek, maar ook voor ons als organisatoren. Er is niets mooiers dan dat je iets organiseert wat vervolgens ook nog slaagt. En wat ons betreft gaat dit een zeer geslaagd weekend worden."

Het gaat snel met de ticketverkoop dus wees er snel bij!

Tickets zijn te bestellen via www.popweekenddijkenwaard.nl.

Een ticket voor één dag kost 29,50 euro. Een combi-ticket is verkrijgbaar voor 55 euro.

Zorg dat je er op tijd bij bent want het Popweekend Dijk & Waard wil je niet missen!