ALKMAAR - De Popronde, het grootste jaarlijks rondreizende festival van Nederland, strijkt op vrijdag 8 november in Alkmaar neer. Victorie is OOR Talent Stage en heeft een mooi boeket aan opkomend talent samengesteld met nederpoppers WIES, punkband Get Jealous, garagerock van Queen’s Pleasure en als toetje de rauwe gitaren van NEMSIS.

Het verhaal is intussen bekend: elk najaar selecteert de organisatie van de Popronde een aantal talentvolle muzikanten, zonder genre-beperkingen. Het hele gezelschap reist van stad naar stad om daar in alle hoeken en gaten muziek te maken. Van barretjes tot kapperszaken, in boeken- en platenzaken of gewoon op straat, en natuurlijk in de poppodia. Ook de vier acts die op 8 november naar de OOR Talent Stage van Victorie komen, kom je komende zomer waarschijnlijk tegen op de festivals. Maar eerst is er dus de popronde: een kakafonie van stijlen, een ontdekkingsfeest voor elke muziekliefhebber.


WIES won de Amsterdamse Popprijs en de Grote Prijs van Nederland dankzij hun vernieuwende nederpop-sound; denk aan een mix van Spinvis en The Black Keys. Hun succesnummer ‘Soms Is Het Te Laat’ werd al vele malen beluisterd en bekeken. Het vaatje waaruit garagepunk/riot grrrl band Get Jealous tapt, is van een andere orde: korte, rauwe punksongs met alledaagse onderwerpen als jaloezie, onzekerheid en feminisme. Dan is er de brutale semi-psychedelische rock van Queen’s Pleasure: songs in de traditie van The Ramones, met de pop-inslag van bands als Blur en The Smiths. En ’s nachts, tijdens de doorgaans zeer gezellige afterparty, maakt NEMSIS haar entree met haar Modern-Oriental Grungepop: energieke, rauwe gitaarmuziek met heldere vocalen waarvan niemand weet waar ze vandaan komen.

Victorie opent haar deuren om 20:00 en zoals altijd bij de Popronde, is de entree gratis.

Podium Victorie
Pettemerstraat 5
Alkmaar
072 – 303 37 00
www.podiumvictorie.nl