ALKMAAR - De Popronde, het grootste jaarlijks rondreizende festival van Nederland, strijkt op vrijdag 11 november in Alkmaar neer. Victorie heeft een mooi boeket aan opkomend talent samengesteld met als toetje de afterparty met post-punk band Marathon.

De formule is bekend: elk najaar selecteert de organisatie van de Popronde een aantal talentvolle muzikanten, zonder genre-beperkingen. Het hele gezelschap reist van stad naar stad om daar in alle hoeken en gaten muziek te maken. Van cafés tot kapperszaken, hotels, bibliotheken en natuurlijk in de poppodia. De vier acts die op 11 november naar Victorie komen, kom je komende zomer waarschijnlijk tegen op de festivals. Maar eerst is er dus de popronde: een ontdekkingsfeest voor elke muziekliefhebber.

Line-up
Met een eigen geluid vol poppy hooks, punky basslines en rauwe gitaren bestormt de Tilburgse band Mood Bored het indie-rock landschap. Plezier en ironie vormen de boventoon om er wat van te maken in deze verknipte wereld.

Met haar heldere zang en eerlijke verhalen opende Philine al voor artiesten als Froukje en Maaike Ouboter. Inspiratie vindt ze bij artiesten als Holly Humberstone, Girl In Red, Phoebe Bridgers en Clairo.

Het bestaan van een twintiger: feestjes, opstapelende studieschuld en hartzeer. Deze thematiek wordt bezongen door Faske en gaat gepaard met een mix van traditionele instrumenten, orgels en poppysynths uit de jaren 80.

En dan tot slot de afterparty met Marathon. Met een explosieve mix van shoegaze en postpunk uit de band alle opgekropte frustratie over de steeds groter wordende tweedeling in de maatschappij. Ze bieden een bemoedigend perspectief op een sombere werkelijkheid waar je soms even aan wilt ontsnappen. Hoe? Door er goed en hard over te schreeuwen.

20:45 Mood Bored
22:15 Philine 23: 40 Faske 01:15 Afterparty met Marathon


Victorie opent haar deuren om 20:00 en zoals altijd bij de Popronde, is de entree gratis.