Het is officieel nog niet eens in Nederland verkrijgbaar maar het is al een enorme hype! Pokémon Go!

In Heiloo, Castricum en Alkmaar liepen, reden en fietsten er vannacht meerdere mensen op straat die bezig waren met het nieuwe spel. Het was ondertussen 03:10 uur toen wij een groepje tegen kwamen in Heiloo. Kort hierna kwamen wij een groepje tegen bij winkelcentrum T’ Loo. Omstreeks 04:30 uur kwamen wij nog een andere groep tegen die ook bezig waren met het spel. In Castricum kwamen wij afgelopen nacht ook al verschillende groepjes tegen. In Den Helder was men op een begraafplaats aan het zoeken. Ook wij hebben gezocht naar Pokémon in de vorm van woninginbrekers, auto-inbrekers etc.


Een aantal tips om het spel veiliger te spelen:

-Let goed op welke app geïnstalleerd wordt. Er zijn apps in omloop met mallware die uit zijn op al uw inloggegevens op uw telefoon.
-Ga niet zonder toestemming een erf op of gebouw in.
-Denk goed na waar u het spel gaat spelen. Vanuit de auto is levensgevaarlijk. Stop niet zomaar omdat vanaf de achterbank een figuur gezien wordt.
- Haal geen gevaarlijke capriolen uit door bijvoorbeeld op of langs het spoor te zoeken.

Tijdens nachtelijke uren maar ook overdag krijgen wij opeens een paar honderd extra ogen erbij op straat. Mochten jullie verdachte situaties zien die niet met het spel te maken hebben geef dit dan door via 0900-8844 en bij spoed 112.

Wij willen een iedereen heel veel plezier wensen met het spelen van Pokémon Go.