ALKMAAR - Ondanks de vakantie gaat de programmering bij het Alkmaarse poppodium Victorie gewoon door. Naast het feit dat er alweer een aantal speciale dance-events aan komen bevestigde Podium Victorie deze week ook de komst van Hip-hop legende KRS-One en van de Belgische rockformatie The Sore Losers.

KRS-ONE (Donderdag 01-11-2018)

Als het op hiphop aankomt, dan is er niemand zo invloedrijk en consequent als KRS-One. De Amerikaanse rapper Kris Parker heeft vele bijnamen: The Blastmaster, The Teacha, The Philosopher en Big Joe Krash. Het is onmogelijk om het over de hiphop geschiedenis te hebben zonder KRS-One te noemen. Je herkent KRS-One van klassiekers zoals ‘Sound Of The Police’, ‘MC’s Act Like They Know’, ‘Mortal Thought’ en ‘Step Into A World (Rapture’s Delight). Deze live-legende stelt nooit teleur, verwacht een show met volle energie.

Kijk hier voor ticketverkoop

THE SORE LOSERS (Vrijdag 11-01-2019)

Ontmoet de kinderen van rock, de aanstekers van de revolutie – The Sore Losers reizen af naar het noorden en laten Alkmaar kennis maken met hun Belgische bluesrock. Denk aan The Raconteurs, The Rolling Stones, The Black Keys en Reigning Sound, waarmee ze regelmatig vergeleken worden, en je hebt een goed idee van de sound van The Sore Losers – een melting pot van hun voorliefde voor rock, country, blues en garage.

Opgericht in 2009, bracht hun tweede plaats in Humo’s Rockrally in 2010 de aandacht van de muziekindustrie en noemde de jury de band “een fraaie mix van branie, bezieling en vakmanschap”. Het zelfgetitelde debuutalbum met singles als Beyond Repair, Silver Seas en Juvenile Heart Attack werd met open armen ontvangen in de Benelux. Opvolger Roslyn met o.a. Tripper en Don’t Know Nothing werd dan ook niet alleen in de Benelux uitgebracht, maar ook in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk en bracht The Sore Losers een tour door het Duitse clubcircuit.

Skydogs, het derde en meest recente album, werd uitgebracht in 2016 en bevat titels als Dirty Little Pretty Things, Got It Bad en Emily. OOR noemt Skydogs “een recht-voor-zijn-raap-rockplaat met een extreem rauw geluid, overstuurde gitaren, vervormde zangpartijen en louter live-in-de-studio gespeelde opnames” met “uitstekende songs, straffe ritmes, felle koortjes, een fraaie ballad en geile teksten over dat blote Dirty Little Pretty Thing op de hoes”.

Met optredens op o.a. Pukkelpop, Pinkpop, Rock Werchter, Into The Great Wide Open en Eurosonic en zelfs SXSW in Austin, USA op hun naam, mag het duidelijk zijn dat The Sore Losers een sterke live-reputatie heeft opgebouwd – en belangrijker nog – heeft verdiend. Daar komt nog bovenop dat de band op hun website meldt dat een nieuw album in aantocht is; wij kunnen niet wachten!

Kijk hier voor ticketverkoop

Kijk hier voor de complete programmering van Podium Victorie