ALKMAAR - Er staat iets bijzonders te gebeuren! Op zondag 28 augustus verandert de Pettemerstraat in Alkmaar namelijk voor één dag in een ware jazzboulevard tijdens de 11e editie van het Jazztival. Na 2 jaar wachten wordt het festival groots gevierd, op maar liefst vijf locaties. Muziekliefhebbers kunnen in bijzondere setting genieten van een avontuurlijk programma waar jazz de stevige basis vormt, maar waar ook ruimte is voor funk, soul en meer. In Podium Victorie is onder andere headliner Jungle by Night te zien.


Locaties
Dit jaar organiseert stichting SBS Jazz voor de 11e keer het Jazztival. Dit jaar is echter anders dan de vorige edities. Een groot deel van de Pettemerstraat wordt namelijk voor deze bijzondere dag omgetoverd tot een hedendaagse versie van 52nd street. Publiek kan op bijzondere plekken acts bezoeken, want maar liefst 5 locaties openen de deuren voor het festival. Tussen 14:00 en 23:00 treden artiesten op in Podium Victorie, HAL 25, Filmhuis Alkmaar, het Beatles Museum en de Hub.

Pro­gram­ma in Victorie
Er wordt een podium geboden aan zowel regiona­le als na­ti­o­na­le bands. In Podium Victorie zullen maar liefst zes acts optreden, waaronder headliner Jungle by Night. Het negenkoppige collectief laat al jaren op hoog niveau dansvloeren en festivalweides exploderen met hun energieke mix van jazz, krautrock en dance.
Ook te zien in de grote zaal van Victorie is het indrukwekkende samenspel tussen toetsenist Niels Broos en drummer Jamie Peet. Onafhankelijk van elkaar verdienden zij al hun sporen bij onder meer Kyteman, Jameszoo, Kris Bowers en Dominic J. Marshall. Hun eerste EP samen kwam uit op het gerenommeerde Amsterdamse label Super-Sonic Jazz Records en staat vol warme Rhodes klanken en speelse improvisaties.

In de kleine zaal zal onder andere de muziek van Ornette Coleman opnieuw tot leven worden gebracht door het kwartet van cornettist Eric Boeren, samen met de inmiddels legendarische drummer Han Bennink.

Dit is nog maar een kleine greep uit de optredens. Er valt op deze festivaldag een hoop te ontdekken op alle locaties. Van zeer intieme optredens, jazz gerelateerde films, tot acts die groot uitpakken. Laat je verrassen door vlammend nieuw talent en gevestigde namen.

Kaar­ten
Kaarten voor Jazz­ti­val 2022 zijn verkrijgbaar via de website van Podium Victorie. Nadere informatie over het festival is te vinden op www.Jazztival.nl