ALKMAAR - Vanwege de maatregelen in de strijd tegen COVID-19 zal de feestelijke botenparade van Alkmaar Pride dit jaar helaas geen doorgang kunnen vinden. Daarom hebben Alkmaar Pride en Podium Victorie de handen ineen geslagen om toch een aantal te gekke evenementen te organiseren waarbij acceptatie en persoonlijke vrijheid centraal staan. Te beginnen met ‘A Stream of Rainbows’, een online feestje voor iedereen.


A Stream of Rainbows
De organisaties pakken meteen groots uit op 23 april met het kleurrijke evenement ‘A Stream of Rainbows’. Tussen 19:45 en 22:00 kunnen kijkers via het Twitch kanaal van Podium Victorie of de website van Alkmaar Pride gratis de livestream vanuit huis bekijken.

Panel
De stream vangt aan met een panel in samenwerking met Youth Pride (de jongerencommissie van de Amsterdam Pride) en COC Noord-Holland Noord. We gaan in gesprek over hoe we leuke en informatieve bijeenkomsten kunnen organiseren voor de LGBTQ+ gemeenschap in de regio. Daan Hin van Youth Pride praat met jongerenvertegenwoordiger Mando Sitabi, drag performer Tipsy Patrion, vertegenwoordiger van COC Noord-Holland Noord Conny van Iersel Hoogenraad en evenementen organisator Theo Heskens (Totally).

Janey Jacké
De avond wordt gehost door Janey Jacké, de runner up van Drag Race Holland seizoen 1 en een van de bekendste dragqueens van Nederland. Ze verscheen al op grote nationale en internationale stages en was jurylid in het tv programma All Together Now.

Dragshow, zang optreden en eindshow
Na het panel volgt er een sassy yet classy dragshow van Amy Astoria en Victoria Viper. Naast het verzorgen van prachtige shows, zet het duo zich in voor de acceptatie van de LHBTQ+ gemeenschap. De internationaal bekende zanger Paul Morris komt optreden. Hij verscheen in diverse Nederlandse TV programma’s, waaronder ‘DanceSing’ en trad op tijdens het slotfeest op de Dam van de Pride in 2019. De spetterende eindshow met hoge dosis entertainment zal verzorgd worden door Totally, bekend van open minded feestjes op o.a. Milkshake, Amsterdam Pride, Kwaku en Rotterdam Pride. DJ Keta Minaj is tussen de optredens door ster-dj deze avond.

Digitale inloop vanaf 19:30, om 20:00 start ‘A Stream of Rainbows’ via Twitch: Twitch.tv/podiumvictorie en www.alkmaarpride.nl. Meld je alvast aan voor het Twitch kanaal van Podium Victorie en je krijgt een seintje als we live gaan.