ALKMAAR - De zomerstorm Poly van twee weken geleden heeft flink wat schade toegebracht in Alkmaar en aan de Alkmaarderhout. Aankomende zondag zouden de prachtige oude bomen voor de twaalfde keer het decor zijn voor het Podium onder de Boom Festival.


Een mix van professionele artiesten uit de regio en het hele land die met als enig decorstuk: een Iep, Kastanje of Plataan, intieme en ontwapende concerten en voorstellingen geven.

De organisatie hoopte 23 juli in een veilig park Podium onder de Boom Festival te kunnen presenteren Omgevallen bomen en vooral de bijna omgevallen bomen en loshangende takken maken de situatie nog te onveilig in de Hout. Door de pure opzet, met minimale middelen, zonder hekken, tenten, podia leek verplaatsing naar een ander park nog een optie. ‘Maar de bomen in de Hout zijn zo bijzonder dat daar Podium onder de Boom Festival thuishoort’.

Gemeente Alkmaar en Stichting Cultuurpark de Hout denken actief mee over een oplossing. De intentie is om Podium onder de Boom te verzetten naar zondag 3 september.

‘Wij brengen dan een ode aan de bomen’!