ALKMAAR - Vijf weken na de storm Poly mogen we op zondag 3 september weer gaan genieten van de bomen in Cultuurpark de Hout! De natuur heeft ons weer even wakker geschut en bijna respect afgedwongen. De bomen verdienen de volle aandacht en dat zit bij Podium onder de Boom Festival in de wortels van onze organisatie.


Podium onder de Boom is een groen en puur festival door de ligging in het prachtige oude stadspark van Alkmaar. Aan deze prachtige setting, met de bomen als decorstukken, wordt niets toegevoegd (geen dranghekken, geen podia ’s). Alleen de bijzondere (semi) akoestische acts. Het festival gaat nog een stapje verder in 2023 in puurheid met de ambitie om het groenste en duurzaamste festival van de kop Noord-Holland te worden! Wij geloven erin dat een festival een ideale gelegenheid vormt om mensen op een positieve, speelse, interactieve manier bewuster te maken van het belang van duurzaamheid.

Door de natuurlijke opzet van het festival beperken we transport tot een minimum. Daarnaast hebben we ons nog meer verdiept hoe we de belasting van de natuur in het park verder kunnen terugdringen. We zijn met de boomexpert van de gemeente Alkmaar het park in gegaan om uitleg over de bomen te krijgen. We stemmen de inrichting van het festival daarop af. Zo komen er geen foodtrucks onder of rond de bomen te staan (i.v.m. de druk op de wortels en het beschadigen van takken). Met leveranciers wordt overlegd dat zij dit ook in acht nemen.

Wij drukken onze posters en flyers in afgemeten hoeveelheid bij een lokale drukkerij. Bij het festival komt natuurlijk afval kijken. Gelukkig kunnen we door de inzet van HVC het afval als eerste Alkmaars Festival gescheiden inzamelen. Wij hebben daarvoor verschillende bakken staan. Voor drinken gebruiken we recyclerbare rPet bekers en blikjes die apart worden ingezameld in kokers en vervolgens worden gerecycled. In de toekomst gaan we naar herbruikbare bekers. Op dit moment is er nog niet voldoende spoelcapaciteit om daar dit jaar al mee te beginnen.

Podium onder de Boom Festival brengt zondag 3 september een mix van lokale en landelijke acts die (semi) akoestisch spelen onder de bomen. Kijk voor info en programma www.podiumonderdeboom.nl . Iedere act speelt twee keer 30 minuten, de toegang is gratis en op het veld krijg jij de dag flyer met blokkenschema! Verder hebben wij een gezellige bar, ijscokar, burrito’s en pancake ’s van Heerlijk Nel en een vintage- markt!

Puur festival doen we samen!

Podium onder de Boom Festival – zondag 3 september – Cultuurpark de Hout – Alkmaar