BERGEN AAN ZEE - Een modern sprookje voor volwassenen, maar nog steeds verbijsterend actueel! Wie in een notendop de essentie van het geldverhaal wil horen is van harte welkom in het Vredeskerkje van Bergen aan Zee.

Wim van Bokhorst vertelt het verhaal ‘Piggelzee’. Een eigentijdse bewerking van ‘De visser en zijn vrouw’. In dit verhaal worstelt een bakker aan zee met mensen, centen en wensen. Ellen Verburgt begeleidt en speelt op de piano
De muzikale vertelling is op zondag 27 januari en begint om 16 uur.

De Verleiders hebben in hun voorstelling: "Door de bank genomen" razendscherp gefileerd hoe de geldwereld functioneert. Ellen en Wim doen dat in het klein met Piggelzee. De werkelijkheid is niet minder verbijsterend en schrijnend. In het oorspronkelijke sprookje van Grimm, gaat het vooral om hebzucht en de gevolgen daarvan. Dat is ook het motief in de bewerking die door een landelijke koffiebrander onder de naam ‘Piggelmee’ bekend is geworden.

In deze bewerking van Ellen en Wim, “Piggelzee”, gaat ’t om de zuigkracht van het vanzelfsprekende. Willen wat iedereen wil. Doen wat iedereen doet. Vaak zonder kritisch na te denken over de gevolgen.

Ook in deze versie speelt geld de hoofdrol. Goud kun je niet eten en toch kan de bakker zonder geld zijn broden niet bakken. In een speels verhaal wordt duidelijk hoe geld werkt, wat het doet met mensen en hun omgeving en hoe de bakker en zijn vrouw met veel moeite uiteindelijk hun weg daarin vinden.
Ellen en Wim hebben twee liederen uit de Dreigroschenoper en pianomuziek van Julius Röntgen in de vertelling verweven.

Het kerkje is open vanaf 15.45 uur, met na afloop een schaal waarin u kunt laten zien wat u de waarde vindt van zo’n verhaal. En uiteraard is gelegenheid om even na te praten.

Meer Informatie op: www.wimvanbokhorst.nl/verhaallied.html
via wim@keetmeester.info of 06-54 25 54 62