ALKMAAR - De eerstvolgende editie van Zomer in de Mare vindt plaats op zaterdag 17 en zondag 18 juni. In park De Rekerhout treden op zaterdagavond 17 juni drie getalenteerde spoken-word-artiesten op, met in het voorprogramma singer-songwriter Iris Penning. Vanaf 17.30 uur kun je komen picknicken in het sfeervolle park. Neem je eigen picknickmand mee of schuif aan bij VERS Eten & Drinken voor een heerlijk gerecht. Op zondagmiddag 18 juni staan voor de hele familie diverse nationale en internationale straattheateracts op het programma.


Mensen Zeggen Dingen: Nour Jordan, Lemu en Yasmina Kada
Op zaterdagavond 17 juni treden drie getalenteerde spoken-word-artiesten voor je op! Nour Jordan is een hoopvolle dichter en multidisciplinair woordkunstenaar. Ze schrijft spoken word, poëzie, af en toe columns en soms een combinatie van de drie. Met zijn speelse melodieën en taalkundig rake lyrics, laat Lemu je verlangen naar je zomerliefde, je jeugdvrienden en alle andere bitterzoete herinneringen die je vergeten was. Yasmina Kada schrijft en produceert grotendeels introspectieve en sferische muziek. Ze verweeft minimalistische elektronische en akoestische geluiden tot liedjes met een melancholische ondertoon die je uitnodigen om bij jezelf naar binnen te kijken. Kom je al eerder naar de Rekerhout? Kom vanaf 17.30 uur picknicken! Neem zelf een picknickmandje mee of schuif aan bij VERS eten en drinken.

Marionetten en knotsgekke kapsels
Kom op zondagmiddag naar Zomer in de Mare en geniet van (inter) nationale straattheateracts! Ook zijn er volop doe - & beleefactiviteiten. Bij het speelse 'Grasshoppers' ervaar je de oneindige mogelijkheden van gras. 'Simply Clara' is een poëtische marionettenvoorstelling. In het acrobatische '3+1' staat de diabolo centraal. Kom kleuren bij Een wereld van papier of laat jezelf een knotsgek kapsel aanmeten bij Quoi Fuur.

Meer informatie
Zomer in De Mare vindt plaats t/m 25 juni (op zaterdagavond en zondagmiddag) in park de Rekerhout. De toegang is gratis. Kijk op www.zomerindemare.nl voor het volledige programma of haal de gratis flyer op bij o.a. TAQA Theater De Vest.