ALKMAAR - Het tweede weekend van Zomer in De Mare in park De Rekerhout belooft weer veel mooie avonturen voor jong en oud. TAQA Theater De Vest zorgt voor een zomers feest met op zaterdagavond 4 juni een gezellige picknick en het concert Monsters en freaks en op zondag 5 juni een hele middag straattheater en leuke activiteiten. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Picknicken en indiepop voor beginners
Zaterdagavond is er een gezellige parkpicknick voor families en alleenstaanden. Neem zelf een picknickmandje mee of schuif aan bij VERS eten en drinken en koop een heerlijk vers hapje voor een mooie prijs. Vanaf 17:30 uur is het picknicktijd met akoestische livemuziek door Alfon Oekie. Als toetje begint om 19:00 uur de voorstelling 'Monsters en Freaks – indiepop voor beginners' van Djurre de Haan. Een prachtige verzameling volwassen nummers voor de jeugd over gevoelens, onzekerheden en benijdenswaardige eigenaardigheden van mensen met een minderjarige achtergrond.

Hilarische achtbaan en acrobatische hoogstandjes
Op zondagmiddag valt er weer veel (internationaal) straattheater te beleven tussen 13:00 en 17:00 uur. '15FT6' is één en al spectaculaire acrobatiek, de circusvoorstelling ‘Contra’ over schaduw is nogal vervreemdend en de indrukwekkende hoepelact Hoopelaï laat je betoverd achter. En als ze durven, kunnen bezoekers hun haar prachtig laten pimpen bij QuoiFuur? of dapper plaatsnemen in de PolderCoaster, een onvergetelijke, hilarische achtbaan.

Meer informatie
Zomer in De Mare in park De Rekerhout vindt ieder weekend tot en met 19 juni plaats. De Picknickconcerten op de zaterdagavonden starten om 19:00; het publiek is vanaf 17:30 uur welkom om lekker te komen eten. Elke zondagmiddag tussen 13:00 en 17:00 uur is er straat- en circustheater en staan vele doe- en beleefactiviteiten op het programma. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Kijk voor het volledige programma en alle acts op www.zomerophetplein.nl.