BERGEN AAN ZEE - De laatste vertelling van deze winter in de serie ‘Verhaal & een Lied’, is gebaseerd op leven en werk van Paul Verlaine. Kort na zijn gevangenistijd in Bergen (Henegouwen) overziet Paul zijn leven. Wim van Bokhorst kruipt in zijn huid, vertelt en zingt 7 gedichten die door de Alkmaarse componist Leen Koning op muziek zijn gezet.

Zondagmiddag 24 februari om 16 uur

Paul Verlaine is een bekende Franse dichter uit de 19e eeuw. Z’n gedichten worden tot op de dag van vandaag gelezen en onderwezen. Ze raken. Paul is een slappeling en kiest in zijn leven steeds de weg van de minste weerstand. Dat brengt hem in onmogelijke situaties waarbij hij ongewild alles en iedereen beschadigt. Hij kijkt terug op zijn leven. Z’n lelijkheid, z’n moeder, z’n grote liefde Mathilde en het vaderschap. Zijn liefde voor de geniale dichter Arthur Rimbaud die alles ontregelt en hen meesleept in schrijnende, heftige scènes, eindigend in een mislukte moordaanslag. Paul V. vertelt het verhaal over een dichter die ondanks alles, of misschien wel dankzij dit alles de meest wondermooie poëzie schrijft.

Zeven van zijn gedichten zijn prachtig op muziek gezet door Leen Koning en met die liederen als leidraad vertellen Ellen en Wim het levensverhaal van deze wonderlijke man.

Het begint om 16 uur. Vanaf kwart voor vier is de deur open en de vertelling duurt rond de drie kwartier. De toegang is vrij met een schaal bij de deur voor wat het u waard was.

Als u op de hoogte wilt blijven kunt u een mailtje sturen naar contact@wimvanbokhorst.nl of informatie vragen via telefoonnummer 072-564 98 47