ALKMAAR - Podium onder de Boom festival heeft zondag weer een afwisselend programma met professionele ambitieuze artiesten uit Alkmaar en het land. Ze spelen puur, (semi) akoestisch met de voeten in het gras. Jij als publiek kunt aanschuiven bij de bomen om een intiem act mee te maken. Deze editie van dit bijzondere gratis festival staan er weer twaalf acts (en 24 artiesten) onder de prachtige bomen van het oude stadspark van Alkmaar. Wij hebben dit jaar een jonge programmering, met veel ambitieuze frisse artiesten als bijvoorbeeld liedjesschrijvers, gitaristen en zangers Sipke en Pelle (Astronaut). Americana rock van ‘Turmoil’ vind je onder de Witte Iep. Er is een eigen boom voor het allerjongste talent van de Kunstbende.


Jij kunt dus heel wat parels gaan ontdekken tussen deze acts met allemaal professioneel eigen werk. Iedere act speelt 2 sets van dertig minuten. Wij kiezen voor de verrassing dus de tijdstabel vind je op de dagflyer bij de info!

Podium onder de Boom Festival biedt ook een hele gezellige eigen bar, heerlijk ambachtelijk ijs van de Mient, Pancakes, fruit & Burittos van Heerlijk Nel. Wij hebben ook een kidsatelier, relaxboom met massage en een vintagemarkt!

Kom genieten van de pure parels onder de prachtige bomen!

Podium onder de Boom Festival – zondag 3 september – 13.00 – 19.00u – Alkmaar

www.podiumonderdeboom.nl


Podium onder de Boom Festival uitgelicht

Jelle Bast

Astronaut Pelle Bast speelt onder de Eik!

Pelle schrijft de liedjes van de band Astronaut. De compromisloze liedjes van Astronaut zijn goudeerlijk en onvervalst. De teksten zijn te omschrijven als filosofisch met een nuchterheid uit de achterhoek (kijk maar wat je daar mee kunt). Met de creatief opgebouwde muziek van Astronaut haal je al snel de zomer in huis! Na twee zelfgeproduceerde EP’s en een ‘Kleinste Theaters van Nederland Tour’ maakt Astronaut zich op voor een debuutalbum. En zijn ze 3 voor 12 talent en touren mee met de Popronde!

Pelle komt onder de boom solo zingen en spelen!

Rachel

Rachel is een Noord Hollandse pop rockband! Rachel schrijft vanuit haar gevoel en emotie over alles wat zij meemaakt in het dagelijkse leven. De liedjes met een vleugje disco laten je swingen in het gras! De band bestaat uit gitarist, bassist, percussionist en zangeres Rachel!

CHAI

Laat je verwarmen door CHAI! Het klinkt als een combinatie van het gepolijste geluid van de 80’s en het rauwe randje van de 90’s. Scheurende gitaren, grote synthesizers en vocalen die recht uit het hart komen; samen vormt dit de krachtige sound die ze ‘Soulful Rock’ noemt. CHAI neemt de luisteraar mee op een introspectieve reis door de complexiteit van het bestaan, met reflecties en emotionele openheid. Haar teksten verkennen thema’s als de zoektocht naar betekenis, de uitdagingen van opgroeien en de subtiele schoonheid van de wereld om ons heen. Haar muziek geeft energie, is eerlijk en verwarmt je ziel – net als een warme kop chai

Eric Devries (duo)

De Zilver Iep is voor Eric Devries! Het nieuwe solo-album Song & Dance Man is bijna volledig akoestisch. Een intiem en folky vierde album in een welhaast Bluegrass setting, waarmee Devries met verdieping een volledig verhaal vertelt. Hij is wars van commercie en houdt zich ver van gimmicks. In een tijd waarin alles lijkt te draaien om het streamen van single tracks, brengt Devries juist een volledig nieuw album uit. Inspiratie krijgt hij uit, tijd die tussen je vingers door glijdt, bezieling, het volgen van je dromen en je hart en over onvoorwaardelijke liefde. Een album met de nodige zelfspot.

Kidsboom – Mandy

Het is tijd om een reis te maken! Mandy neemt een grote wereldkaart mee, want zij is nieuwsgierig welke landen er allemaal zijn en wat daar allemaal te doen is. Samen met jullie bepaalt zij waar we naar toe gaan en hoe we daar naartoe gaan. Het belooft een super tof avontuur te worden van ongeveer 45 minuten. Alle verhalen ontstaan ter plekke en kinderen worden uitgenodigd om mee te spelen. Dat hoeft natuurlijk niet, want vanaf je picknickkleedje genieten is net zo leuk.

Deze voorstelling wordt gespeeld door Mandy Lodder en is gesponsord door Klein Alkmaar – www.eigenwijze072.nl