DE RIJP - Op 22 juni komt de populairste brassband uit het Colombiaanse-Caribisch gebied voor een optreden in de Grote Kerk in De Rijp! Organisator Cartouche heeft de groep tijdens hun eerste Europese toer weten te strikken. Zodoende komen zeven blazers en één drummer voor een spetterende show. De groep maakt echt swingende Latijns-Amerikaanse muziek. De muziek van Papayebrass is een mix van Colombiaanse papayeras (blaasorkesten) en Noord-Amerikaanse brassbands. Denk aan feestmuziek, dansmuziek of Zuidamerikaanse (of Colombiaanse) carnavalsmuziek. Af en toe speelt Papayebrass ook Lucho Bermúdeze-klassiekers (dat is de beroemdste Colombiaanse bigband uit de jaren 50-60) en internationale liedjes. Het is in ieder geval feestmuziek zoals we weinig in De Rijp live zullen horen. Een prachtige start van de zomer in De Rijp….

De leden van Papayebrass komen uit Santo Tomás, vlakbij de stad Barranquilla (Noord-Colombia, aan de Caraïbische Zee). Om aan het drugsgeweld te ontsnappen hebben de acht muzikanten van Papayebrass zich in hun jeugd op de muziek gestort. De muziekschool was hun veilige haven. De acht jonge jongens werden ouder én professioneler. Muziekopleidingen werden gevolgd, en de uitvoering van hun optredens werd niet alleen letterlijk een feest om te luisteren, maar ook om te bekijken. Sinds 2016 zijn ze professioneel samen en hebben ze twee doelen: het behouden van de papayeras-muziek en het rondbazuinen van de boodschap dat er een weg is uit de spiraal van geweld die in Latijns-Amerika vaak zo gewoon is.

Kaarten voor het concert kosten €17,50 en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via de website van organisator Cartouche: cartouche-graftderijp.nl en bij DA Drogist Rijkes in het Boegbeeld De Rijp (hier wel cash betalen).

Datum: 22 juni Tijd: 20:30 uur Locatie: De Grote Kerk van De Rijp Adres: Grote Dam 6, 1483 BK De Rijp

https://youtu.be/uDJCBO6MWlA?feature=shared