ALKMAAR - Het Schnitger orgel van de Grote Kerk Alkmaar staat wereldwijd bekend als uniek instrument. Tijdens de gratis toegankelijke Kaasmarktconcerten op de vrijdagen in de zomermaanden kunnen Alkmaarders en toeristen genieten van het indrukwekkende spel van de organisten op dit prachtige instrument. Op vrijdag 25 mei wordt het Kaasmarktconcert gegeven door organist Elisabeth Hubmann.

Over de organiste
Elisabeth Hubmann studeerde musicologie, klassiek en orgel in Innsbruck en Amsterdam. Ze is actief als pianist en organist in diverse kerken en speelt niet alleen soloconcerten als onderdeel van festivals en concertseries, maar ook voor liefdadigheidsbijeenkomsten en in Duos (kamermuziek). Als zowel musicoloog en performer is ze onderdeel van verscheidene goede initiatieven om muziek naar de mensen toe te brengen. Ze speelde regelmatig concerten in de ‘Orgelfest Hall’ in Tirol en trad op met solisten van het Orchestre de l´Opéra de Rouen Haute-Normandie. Concerten in Oostenrijk, Duitsland, Nederland, Frankrijk, Italië en Brazilië en internationale masterclasses bekronen haar muzikale ontwikkeling.

Zomeravondconcerten
In juli, augustus en september worden op de woensdagavonden de traditionele zomeravondconcerten gegeven. De serie start op woensdagavond 4 juli en wordt verzorgd door organist Wim Diepenhorst.

Openingstijden Grote Kerk Alkmaar
Gedurende de zomermaanden is de Grote Kerk Alkmaar geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur. Kijk voor afwijkende tijden en het volledige programma m.b.t. de kaasmarkt - en zomeravondconcerten op www.grotekerkalkmaar.nl.