HEILOO - Wethouder Elly Beens van de Gemeente Heiloo geeft op 15 september aanstaande op bijzondere wijze de aftrap van Concert Support, een vernieuwend crowdfunding concept ontwikkeld door Oratoriumkoor Heiloo. Deelnemers zetten maandelijks een klein bedrag vanaf €2,50 opzij om kaartjes te kunnen kopen voor concerten van het koor. Zo wordt een tegoed van €25 bijvoorbeeld aangevuld tot €30: een prima rendement!

Wethouder Beens zal tijdens een speciale repetitiedag van het koor in de Cultuurkoepel eventjes het stokje overnemen van vaste dirigent en artistiek leider Paul Waerts. Concert Support is ontwikkeld om de liefhebber van grote koorwerken in staat te stellen vooraf bij te dragen in de exploitatie van concerten tegen een aantrekkelijke korting. Oratoriumkoor Heiloo bestaat al sinds 1945, en brengt jaarlijks meerdere grote koorwerken ten gehore in uitvoeringen met professionele allure, compleet met orkest en topsolisten. “We hopen met Concert Support het voor iedereen makkelijker te maken om van deze concerten te genieten”, aldus bestuurslid Peter de Ruijter. “Tegelijkertijd geeft het ons wat meer financiële zekerheid, want het organiseren van een concert is een kostbare aangelegenheid!”

Het koor is zich nu aan het voorbereiden op een bijzonder najaarsconcert op zondagmiddag 7 oktober, waar werken van drie grote meesters uit Leipzig worden gezongen: Bach, Mendelssohn en Kurt Thomas, met begeleiding op piano en cello. Vorig jaar debuteerde het succesvolle meezing-evenement ‘Koepelscratch’ met een uitvoering van Händels Messiah waaraan ruim 200 zangers meededen. Dit jaar is er weer een Koepelscratch, op 22 december.

Concert Support kan gezien worden als de aftrap van activiteiten in het kader van het 75-jarig bestaan van Oratoriumkoor Heiloo in 2020.