BERGEN - Het wordt weer een fraai weekend in Taverne met vrijdag DJ Barry Miracles en zondag live-muziek van Sonic Whip.

Vrijdag 1 maart Friday Night with DJ Barry Miracles
Deze vrijdag draait DJ Barry Miracles in de Taverne. Normaal maakt hij het iedereen naar de zin in grand cafe Wonders. Nu gaat de Taverne eraan. Hij draait vooral soulvolle, broeierige dance. A good time is guaranteed for all!

Tussen 22:00 en 02.00 uur, 20+, gratis entree

Zondag 3 maart Taverne Live: Sonic Whip
Hun optreden afgelopen November in de Taverne was zo goed, dat we ze nu snel weer op ons podium hebben, net terug van een tour door de UK.

Binnenkort alleen nog maar op grote podia, maar nu nog in de Tav.

SONIC WHIP is een Nederlandse alternatieve rockband die eind 2018 werd opgericht door de broers Meryn en Florian Bevelander. In mei 2022 voegde bassist Kevin Clerence zich bij de band.
De combinatie van zware riffs en meerstemmige leadzang lijkt te verraden dat Alice In Chains de grootste invloed van Sonic Whip is. Maar omdat de algehele sound aanmerkelijk opgewekter is en er regelmatig aan Queens Of The Stone Age herinnerende eigenwijze stonerriffs opduiken, heeft SONIC WHIP toch een volkomen eigen gezicht.
Halverwege 2021 verscheen hun in eigen beheer geproduceerde debuutalbum "Triskelion", dat gepresenteerd werd middels een succesvolle en uitverkochte releaseshow in Doornroosje in hun geboortestad Nijmegen.
Kers op de taart : Hun single "Space" eindigde als tweede bij een verkiezing van Beste Song van het jaar 2022 in Engeland.


"You're getting hit with the Sonic Whip"...waar alles draait om dansbare gitaarriffs en snoeiharde grooves. Invloeden :
Foo Fighters, Queens of the Stone Age, Audioslave, Soundgarden en Navarone.

Reviews (een greep):
Muziekplank: "Met het trio Sonic Whip heeft Nederland er weer een rockact met internationale allure erbij".
Gitarist: "Op debuutalbum "Triskelion" verrast Sonic Whip met een frisse energieke rocksound.".
Arrowlordsofmetal.nl : " Hoewel de jonge leeftijd van de heren anders zou kunnen doen vermoeden, levert Sonic Whip een uiterst volwassen debuut af. Hoe jong ook, de broertjes Meryn en Florian weten al heel goed hoe ze een goede song moeten schrijven. Hulde! Eerst Nijmegen, nu Nederland en dan de wereld: wie neemt deze gasten mee op toer?"


Camiel Music: "De verslavende zanglijnen blijven met weerhaken in mijn hoofd hangen. We spotten zware Soundgarden riffs, Beatles achtige koortjes en een Hammond orgel. Grote vent als je ze nu niet even snel gaat checken!"
Ugenda: "Als ik over 10 jaar een recensie schrijf voor een nieuwe opkomende band, wees dan niet verbaasd als daarin staat: ze hebben zich duidelijk laten beïnvloeden door Sonic Whip, de band die in 2021 de rock van een nieuwe sound voorzag".

Aanvang 16:00, entree gratis