ALKMAAR - Na jaren de opleiding muziekagogie van stichting Muziek en Zorg gehuisvest te hebben, gaat Artiance vanaf 1 september deze opleiding verzorgen. Samen met het deskundige docententeam staan we garant voor de kwaliteit die deze opleiding biedt. De opleiding is bestemd voor werkers in de gezondheidszorg en welzijn die een grote affiniteit hebben met muziek en in het bezit zijn van muzikale vaardigheden.

Op vrijdag 8 juni 10.15-12.30 uur vindt bij Artiance, Canadaplein 3, Alkmaar een voorlichtingsbijeenkomst plaats over de tweejarige opleiding Muziekagogie. Muziek is een fantastisch middel in de zorg voor mensen die in het leven belemmerd worden door een mentale of fysieke beperking. Muziek maakt het mogelijk om ‘los te komen’ van de handicap, de levenskwaliteit te verhogen, wat kan leiden tot verdere ontwikkeling en ontplooiing.

Om het goed en gericht toe te kunnen passen is deskundigheid vereist Expertise van een muziekagoog. Een beroepskracht die muziek dienstbaar kan maken aan de ontplooiing van mensen, en die beschikt over bekwaamheden, zoals brede muzikale kwaliteiten en methodische vaardigheden om muziek procesmatig en doelgericht te gebruiken.

De Opleiding Muziekagogie is bestemd voor werkers in de gezondheidszorg en welzijn die een grote affiniteit hebben met muziek en in het bezit zijn van muzikale vaardigheden. Tijdens de opleiding krijg je voornamelijk praktijkgerichte vorming en scholing, ondersteund door theoretische vakken en supervisie. De opleiding duurt twee studiejaren van dertig bijeenkomsten per jaar. Dag & tijd: vrijdag van 10.15 tot 16.15 uur.

Ben je geïnteresseerd in deze opleiding? Kom dan naar de voorlichtingsochtend op vrijdag 8 juni van 10.15 tot 12.30 uur.

Artiance, Centrum voor de Kunsten, Canadaplein 3, Alkmaar
www.artiance.nl