ALKMAAR - De Kerk Van Morgen is een fototentoonstelling over het hergebruik van monumentale kerken die net als de Grote Kerk van Alkmaar hun kerkelijke functie hebben verloren. Daarmee belicht de tentoonstelling een actueel en landelijk thema want veel kerken in Nederland verliezen in de komende jaren hun functie. Voor de meeste van deze kerkgebouwen is het vinden van een nieuwe functie een noodzaak zijn om te overleven.

Opening van tentoonstelling De Kerk Van Morgen
Vrijdag 3 augustus om 16.00 uur in de Grote Kerk van Alkmaar
Programma met lezingen en muziek

De tentoonstelling laat 20 voorbeelden zien van kerken met een nieuw gebruik. Daarvan zijn er 10 ingericht voor multifunctioneel gebruik, zoals exposities, evenementen, prijsuitreikingen, muziekuitvoeringen of beurzen. Bij 10 andere kerken is gekozen voor een geheel nieuwe functie, zoals boekwinkel, hotel of wonen.

Daarnaast laat de tentoonstelling iets zien van het multifunctionele gebruik van de Grote Kerk van Alkmaar. Enkele van de partijen die de afgelopen jaren in de Grote Kerk aanwezig waren voor een specifieke manifestatie, presenteren in de nissen van de kerk de resultaten van hun evenement.

Programma:
15.30 uur Inloop met koffie/thee en harpmuziek door Anita Ramphal
16.00 uur Welkom door Ed Diepenmaat, voorzitter AIA
16.10 uur Lezing door Frank Strolenberg, Rijksdienst Cultureel Erfgoed
16.40 uur Orgelspel en slagwerk door Guus Janssen en Han Bennink
17.00 uur Overhandiging brochure De Kerk Van Morgen aan Christiaan Braak, wethouder Cultuur van Alkmaar
17.15 uur ‘Na-slagwerk’ en een drank

De Kerk Van Morgen wordt georganiseerd door:
Architectuur Informatiecentrum Alkmaar (AIA)