ALKMAAR - Op zondag 27 mei organiseert Alkmaar Sport in samenwerking met diverse Alkmaarse vechtsportverenigingen een Open Dag der Krijgskunsten. Van 12.00-16.00 uur kan men kennismaken met verschillende Oosterse vechtsporten. Gedurende de middag worden er demo’s gegeven en kan jong en oud deelnemen aan gratis workshops. De locatie is Sportcomplex Oosterhout.


Het is de eerste keer dat er een Dag der Krijgskunsten in Alkmaar wordt georganiseerd. Het initiatief is afkomstig van diverse vechtsportverenigingen, die met de Open Dag een podium willen creëren voor hun tak van sport. De verenigingen die aan het evenement deelnemen zijn Aikido Yuishinkai Alkmaar, Budoclub Hajime, Pencak Silat Pendirian Teguh, Takemusu Aikido Alkmaar en Systema Alkmaar, Keluarga Pencak Silat Nusantara, Beentjes Judo Sport, Karatevereniging Funakoshi en Randers Budosporten. “Het is voor mensen niet makkelijk onderscheid te maken tussen de verschillende sporten en disciplines,” vertelt Johan Doesburg van karatevereniging Funakoshi. “Daarom bieden wij op één middag een heel gevarieerd overzicht en kan je zelf je keuze maken wat bij jou past.”

Programma
De Open Dag der Krijgskunsten opent op zondag 27 mei met een spectaculaire demonstratie van alle deelnemende verenigingen. Vervolgens kan jong en oud meedoen aan diverse workshops verdeeld over verschillende sportzalen in de Oosterhout. Ook later op de dag worden demo’s en workshops gegeven. Catering Ropaja zorgt voor Oosterse hapjes en er zijn verschillende leuke (buiten)activiteiten voor de kinderen. Alle activiteiten zijn gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Meer informatie
Voor meer informatie over de Dag der Krijgskunsten kunt u contact opnemen met John Kager, j.kager@alkmaarsport.nl of 072-548 9306.

Meer informatie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie, 072 548 9239 of communicatie@alkmaarsport.nl.

Alkmaar Sport stimuleert zoveel mogelijk mensen uit de regio om te gaan sporten omdat het leuk, gezellig en gezond is. Zij beheert en exploiteert sportaccommodaties en adviseert en ondersteunt verenigingen, scholen en gemeenten. Door samen te werken creëert Alkmaar Sport een schone, veilige en inspirerende sportomgeving. www.alkmaarsport.nl.