Groeien op de boerderij:

Groen is goed! Bij kinderopvang op de boerderij  bevinden kinderen zich midden in de natuur. Ti Ta kinderopvang laat kinderen ervaren wat natuurlijk spelen écht is in de grote natuurlijke tuin, in de stallen en rondom de boerderij. Kinderen leren dat alles wat je aandacht geeft, groeit en bloeit. Wilt u dit eens met eigen ogen zien, kom dan naar de Open Dag op 1 oktober a.s.

Kinderen die in de stad vertoeven, hebben veel vaker last van ADHD, depressie, overgewicht en andere gezondheidsproblemen dan kinderen in een omgeving met veel groen. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat natuur een gunstige invloed heeft op het cognitief, motorisch en sociaal-emotioneel functioneren van kinderen. Zodra men in de auto stapt om een kind naar Ti Ta kinderopvang te brengen en de polder in rijdt, dan ademt alles natuur. Volgens Ria Ham, eigenaresse van Ti Ta kinderopvang, is het vooral de ruimte die ervoor zorgt dat kinderen zich hier prettig voelen.

Verbondenheid

Kinderen leren dat alles wat ze aandacht geven, groeit en bloeit. Dagelijks onder warme begeleiding de kippen voeren en aaien, de koeien een pluk gras geven of het konijn vers nieuw water geven schept een gevoel van verbondenheid en stimuleert het verantwoordelijkheidsgevoel. Kinderen vinden het heerlijk om voor de dieren te zorgen. Het is een enorme boost voor hun zelfvertrouwen.

Spelend ontdekken

In de natuurlijke tuin kan er naar hartenlust gespeeld en ontdekt worden. Kinderen maken de seizoenen mee en verwonderen zich over de bloesem die in het voorjaar aan de appelbomen komt, de strepen die een vliegtuig in de lucht maakt, steentjes rapen, enzovoort. Kinderen ontwikkelen hun natuurlijke intelligentie als ze in een groeiproces kunnen observeren.

Inspirerende thema’s

Dit is terug te vinden in de natuurlijke thema’s van Ti Ta kinderopvang. Zo proeven kinderen echt de aardbeien die door henzelf geplant zijn. Ook proberen ze zoveel mogelijk buiten binnen te halen. Dat is een vast onderdeel binnen ieder thema. Zo maken kinderen appelmoes in de nazomer, planten ze winterviolen in het najaar en vangen ze kikkervisjes in de sloot. Eigenlijk is niets te gek, zolang het veilig voor de kinderen blijft en het hun blikveld vergroot.

Rust

In het groepsruimtes valt op hoe rustig het is, terwijl er op dat moment toch 23 kinderen binnen zijn. In de ochtend worden de peuters in de peuterplusgroep vermaakt met het eigen natuurlijke VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) programma. Dit sluit aan op de belevingswereld van een kind. Zo gaan ze daarbij met natuurlijke materialen rekenen en ordenen, springen in op plotselinge gebeurtenissen en stimuleren het ontdekken van verschillende materialen.

Ieder kind zal groeien bij Ti Ta kinderopvang. Extra aantrekkelijk nu zij kinderopvang op uurbasis aanbieden. Enthousiast geworden en zelf sfeer komen proeven? Kom zaterdag 1 oktober langs tussen 10.00 en 13.00 uur met een springkussen, brandweer, poffertjeskraam, schminken, een rondje pony rijden of in een echte trekker zitten. Uiteraard staat de koffie/thee ook klaar.