ALKMAAR - Op 22 en 23 februari lichten we de binnenstad van Alkmaar op door middel van prachtige vuurinstallaties op het Waagplein. Van vuurlotussen op de grachten tot vuurbomen langs het plein; het Waagplein wordt omgetoverd tot een magisch winterparadijs.

In één van de donkerste maanden van het jaar komen Alkmaarders samen op het Waagplein om vuurkunstwerken van echte vuurmeesters te aanschouwen. In de grote tent vind je ambachtelijk, bourgondisch eten en warme chocomelk en glühwein. Singer-songerwriters verrijken de avond met hun muziek en in de tent staat een oude boekenkast met bordspelletjes.

Fonkelstad is toegankelijk voor alle leeftijden, want terwijl de jongste Alkmaarders broodjes roosteren bij het kampvuur, drinken de oudere inwoners een winters biertje. Ook in de donkere wintermaanden dient het Waagplein als de huiskamer van Alkmaar.

De vuurmeesters veranderen Alkmaar in Fonkelstad
De Belgische Vuurmeesters begonnen als een vriendengroep met een gezamenlijke passie: vuur! In 2008 traden zij voor het eerst op en sindsdien zijn ze in binnen- en buitenland te bewonderen. Tijdens Fonkelstad staan de installaties van deze vuurkunstenaars centraal. Met de Waagtoren als decor, wordt het Waagplein gevuld met verschillende, indrukwekkende vuurinstallaties. Van vuurlotussen op het water tot vuurbomen op het Waagplein, alles is ontwikkeld door deze vuurkunstenaars.

Singer-songwriters
Laat je verrassen door nieuwe namen, zoals Iris Kodde, Octave Species, Dougie Macfarlane en 2in1voud bij de grote vuurschaal. Of luister naar ‘doorgewinterde’ muzikanten, zoals Jan Roobeek, Luc Nieuwland, Anneleen Elout en Sterre Weldring in de tent, het bruisende festivalhart van Fonkelstad.

Laat jij je ook verwonderen door Fonkelstad op vrijdag 22 en zaterdag 23 februari 2019? Vanaf 17:00 uur is iedereen welkom op het Waagplein.