ALKMAAR - Wat begon als een hoopvolle tekst speciaal geschreven voor één theater werd al snel omarmd door de gehele culturele sector en groeide uit tot een poëtisch statement dat per vandaag wordt verspreid: het kunstwerk ‘De belofte van een lege zaal’ van tekstschrijver, sportcolumnist en cabaretier Jan Beuving. Het kunstwerk bestaat uit een column en een video en gaat over de belofte van een lege zaal, waarin de magie van wat straks weer kan en mag sluimert. Ook TAQA Theater De Vest ondersteunt deze actie – die bedoeld is voor iedereen die theater een warm hart toedraagt – van harte.

Simone Kleinsma, Iris Hond, Peter Pannekoek en anderen
De 400 theaters, podia, producenten, impresariaten, academies, sectorinstellingen, festivals, koren, orkesten, ensembles, dans- & theatergezelschappen kijken reikhalzend uit naar het moment dat de zalen weer open mogen. Hans van Manen (dans), Peter Pannekoek (cabaret), Soumaya Ahouaoui (toneel), Jaap van Zweden (muziek) en Simone Kleinsma (musical) spraken het statement op tekst uit. Verder werd er samen gewerkt met danser Uri Eugenio (LeineRoebana) en een viertal pianisten: Hannes Minnaar, Yang Yang Cai, Helena Basilova en Iris Hond. Zij spelen op 4 vleugels een deel uit Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Regisseur van de video is Katja Akkerman.

Laat je droom uitkomen en maak kans op 2 vrijkaarten
De campagne ‘De belofte van een lege zaal’ wordt op donderdag 28 januari landelijk gelanceerd. De culturele sector belooft alvast 400 kaarten voor de bezoekers te reserveren. Als straks de deuren weer helemaal open gaan, maakt het publiek kans om 2 kaarten voor een voorstelling of concert te winnen. In een volle zaal, waarmee de belofte werkelijkheid wordt. De column, de video en de winactie zijn te lezen op www.droom-mee.nl