ALKMAAR - Onder het motto ‘WHAT'S NEW?’ geeft Podium Victorie je tijdens de Club Pussycat avonden de kans om opkomende acts te bewonderen in de intieme setting van de kleine zaal. Op 7 november is het de beurt aan Judy Blank, Mitch Rivers en Tousch. Met een biertje in je hand genieten van toffe bands die op het punt van doorbreken staan!


Judy Blank
Vorig jaar rond deze tijd omarmde het Alkmaarse publiek de prachtige bluesy Americana-liedjes van singer-songwriter Judy Blank tijdens haar optreden in de kleine zaal. Inmiddels ligt de zangeres flink op koers om de wereld te veroveren. Haar hitsingle ‘Mary Jane’ werd uitgeroepen tot Topsong op NPO Radio 2, ze deelde het podium met Seasick Steve en Elton John voegde haar zelfs toe aan zijn playlist. Vorige week werd ook bekend dat de zangeres de line-up van Eurosonic Noorderslag zal versterken. Met haar liedjes deelt ze haar hersenspinsels op een houten veranda in Lake Arthur, laat ze je proeven van met suiker bestoven beignets in New Orleans en bezingt ze dagelijkse strubbelingen met een stem waar je kippenvel van krijgt.

Mitch Rivers
Hij veroverde met zijn jaren 70 vintage rock de Nederlandse Americana scene, maar in 2019 laat Mitch Rivers de term ‘singer-songwriter’ volledig los. De eens melancholische Mitch begint te swingen, met een gloednieuwe band achter zich die een dominante groove de zaal in pompt. De metamorfose heeft geleid tot een authentieke soul sound. Het vintage randje wordt gecombineerd met frisse invloeden uit de dance en R&B, en synthesizers uit de jaren 80.

Tousch
De band is in 2012 ontstaan op de Herman Brood Academie. Na een aantal energieke optredens en mooie recensies studeerden de vier muzikanten af en bewogen zich daarna ieder een andere richting op. Natousch Gerritsen vloog naar Tel Aviv, en in de tussentijd speelden Isai Reiziger, Sebas Simoen en Danny van Tiggele in andere bezettingen als Taymir, Mister and Mississippi, Ronde en Woot. Inmiddels zijn ze weer samen en vastberaden om Nederland te veroveren. Van 3VOOR12 kreeg de band reeds de eretitel ‘must see act’.

‘Club Pussycat, What’s New?’ vindt plaats op 7 november. Tickets voor deze avond kosten €7,- en zijn te bestellen via de website www.podiumvictorie.nl of aan de kassa (à €7,50) tijdens openingstijden.

Podium Victorie
Pettemerstraat 5
Alkmaar
072 – 303 37 00
www.podiumvictorie.nl