ALKMAAR - Het weekend van 12 en 13 november staat al een jaar rood omcirkeld in de agenda van de vereniging en leden van Odeon operette Alkmaar. Dan wordt de allerlaatste productie gespeeld in Taqa Theater de Vest.


Het blijft intens jammer want met de operette 'De Gondeliers' sprankelt de vereniging als nooit tevoren. De operette vertelt het verhaal van twee charmante Venetiaanse gondeliers Marco en Giuseppe (Augusto Valenca en Peter Tuinman) die te horen krijgen dat één van hen, vanwege een verkeerde identiteit als jonge jongens, erfgenaam is van de troon van Baritaria. Ze zijn hier niet blij mee en maken de deal de taken die bij het koningsschap horen te delen totdat duidelijk wordt wie de 'gelukkige' is. Het wordt ingewikkeld als de hertog en hertogin (Joop Wesseling en Dieke Nierop) onthullen dat hun mooie dochter Casilda (Bianca de Heer) toen ze nog kind was al getrouwd is aan de toekomstige koning. Het probleem? Giuseppe en Marco hebben allebei kort geleden hun ja-woord gegeven aan de contadines Tessa en Gianetta (Ingeborg Oud en Astrid Vreeken) en Casilda is verliefd op haar vaders bediende Luiz (Reinout Eeckhout).

Het magistrale duo Gilbert & Sullivan heeft met deze operette weer prachtige melodieën en politieke satire verweven in een geestig plot. De muzikale leiding is in vertrouwde handen van Jean-Luc Vriend en het alom geprezen Odeon begeleidings orkest. Regie: Gerard Schiering en choreografie Mirjam de Zeeuw. Het zal niet alleen voor de Odeon leden een emotioneel afscheid worden maar zeker ook voor het trouwe publiek. Wilt u daar ook bij zijn? Bestel dan uw kaarten via de website

www.odeonoperette.nl

of telefonisch, nummer 06-25016016. Op de dag zelf in de Vest. De toegangsprijs is € 24,50. Alkmaarpas € 20,50.

Aanvang 12 november 20.15 uur en 13 november 14.00