ALKMAAR - Jack Veerman sluit het BZN-tijdperk definitief af. De oud-drummer van de Band Zonder Naam staat dit seizoen voor het laatst in de theaters met tributeband Mon Amour daarna is het klaar: “Ik heb 50 jaar in een tourbusje gezeten, het was geweldig, maar het is goed zo.” Zaterdag 14 oktober is The Mon Amour Band nog één keer te zien in Theater De Vest in Alkmaar.

Tien jaar na het stoppen van BZN valt ook het doek voor tributeband Mon Amour. Oprichter en oud-BZN-drummer Jack Veerman houdt ermee op. Met vijftig jaar muziek op de teller en zijn 65e verjaardag in het vooruitzicht, is het mooi geweest. De andere bandleden willen niet verder zonder hun aanjager, dus zijn ze aan een laatste rondje langs de Nederlandse theaters begonnen. Jack: “Ik heb me altijd topfit gevoeld, maar een aantal jaren geleden bleek ik toch ineens hartproblemen te hebben. Ik ben geopereerd en gelukkig ook hersteld, maar het was wel een duidelijke waarschuwing.”

“We hebben een fantastische tijd gehad met The Mon Amour Band. Optredens in het buitenland, fantastische theatertours en als kers op de taart onze live DVD ’50 jaar Palingsound’ die eerder dit jaar is uitgekomen. Maar een band succesvol houden vergt veel tijd, energie en brengt ook stress met zich mee. Daarom heb ik besloten om na dit theaterseizoen te stoppen. Tot die tijd gaan we er natuurlijk nog een heel mooi jaar van maken met onze show vol herinneringen aan de grootste en mooiste Palingsoundhits.”

The Mon Amour Band neemt je aanstaande zaterdag 14 oktober in Theater De Vest in Alkmaar mee op een tijdreis door 50 jaar Palingsound. Bekende Volendammers vertellen hun eigen verhaal bij de liedjes en doen zo een greep in de schatkist vol hits. Kaarten zijn verkrijgbaar via het theater.