ALKMAAR - Het Neva Ensemble is een kleinkoor bestaande uit 5 personen: 2 vrouwen en 3 mannen begeleid door een pianiste. Zij hebben zich gespecialiseerd in het zingen van Slavisch Byzantijnse muziek, Russische Volksliederen en licht klassiek.


Alle leden van het Neva Ensemble hebben een professionele zangopleiding aan het conservatorium; als zanggroep heeft het zich een techniek eigen gemaakt, die uitmunt in vocaal evenwicht. De eigen interpretatie van de Slavisch-Russische muziek wordt dan ook overal zeer gewaardeerd.De kerkmuziek is meer dan zeventig jaar in Rusland verboden geweest, maar het volk is altijd blijven zingen, al was het in het verborgene. Wat aan een volk behoort, kan een regime niet uitroeien, zelfs niet over drie generaties heen. Pas na 1990 brak een geweldige opleving aan van godsdienstig leven, ook in de kerkmuziek. Oude tradities werden in ere hersteld. Nu kunnen zij weer met oeroude Slavische-Russische kerkmuziek “naar buiten” optreden.

Naast de juweeltjes uit de Russische kerkmuziek staan prachtige Kerst- en Nieuwjaarsliederen van bekende Russische componisten op het programma, zoals o.a.D.Bortniansky, Rachmaninov. Bach, C. Franck – Panis Angelicus en Caccini met het prachtige Ave Maria.Na de pauze staat het programma in het teken van beroemde liederen uit de Russische folklore zoals het wereldberoemde Stenka Rasin en Romances en Opera.

Het is zeker een bijzondere gebeurtenis voor de bezoekers van dit concert deze vocale tovenaars te zien en te horen optreden.Na afloop is er een deurcollecte t.b.v. het Neva Ensemble en bestaat er gelegenheid tot het aanschaffen van een CD.

Voor vragen kunt mailen naar ahbruin@telfort.nl of 06-37174797

Zondag 5 januari 2020, aanvang concert 20.00 uur. Toegang is gratis.
Waar: Apostolisch Genootschap, Picassolaan 20 - 1816MD - Alkmaar