ALKMAAR - Op zondagmiddag 25 februari start in de Consistorie van de Grote Kerk Alkmaar een unieke serie gratis toegankelijke vertelvoorstellingen. De eerste in de reeks van in totaal drie vertellingen wordt voorgedragen door acteur en theatermaker Harry Piekema en heet ‘Adam & De Poort’.

Archetypisch sprookje
Kom op zaterdagmiddag 25 februari luisteren naar stukken gedicht, prachtige taal en een archetypisch sprookje op een bijzondere locatie in de Grote Kerk Alkmaar. Theatermaker en acteur Piekema werd bekend bij het grote publiek door zijn rol in de reclamespotjes van Albert Heijn, die hem een grote schare fans opleverde. Nu brengt hij de lyrische vertelling 'Adam & De Poort' naar de Grote Kerk Alkmaar; een samensmelting van De Poortwachter van Kafka en het verhalende gedicht In den Beginne van Bertus Aafjes.

Meer informatie
De vertelvoorstelling ‘Adam & De Poort van Harry Piekema is op zaterdagmiddag 25 februari om 12.30 uur, 14.00 uur en 15.30 uur gratis bij te wonen. Omdat er plek is voor maximaal 50 bezoekers dienen toegangskaarten vooraf gereserveerd te worden via www.grotekerkalkmaar.nl.Tijdens de zomeropenstelling van de Grote Kerk Alkmaar, op zondag 28 juli en zondag 25 augustus, staan nog twee vertelvoorstellingen in de Consistorie gepland. Op zondag 28 juli brengt Marjo Dames ‘Hansje Brinker: Over water en dijken’ en op zondag 25 augustus komt Sahand Sahebdivani, co- directeur van het Storytelling Festival en een van de bekendste vertellers van Nederland naar Alkmaar met zijn prachtige poëtische vertelvoorstelling ‘Nachtreis’.