BERGEN - Er is een nieuwe plek gevonden voor het kunstwerk ‘Microben’ van kunstenares Louk van Meurs. Het kunstwerk staat nu nog in de tuin van Zorgcirkel Prins Hendrik, maar mag daar niet blijven staan omdat de tuin een Rijksmonument is. Samen met de Egmondse bewonersvereniging De Parel –die ook eigenaar is van het kunstwerk- heeft de gemeente een goede plek gevonden aan de Sportlaan in Egmond. Naar verwachting kan het kunstwerk daar in september geplaatst worden.

Unieke combinatie

De plek die de meeste mogelijkheden biedt en is aangedragen door bewonersvereniging de Parel is de plek aan de Sportlaan tegenover de ingang van de Roompot. Daar is een stuk groen tussen het naast de weg gelegen fietspad en het duin van de uitkijktoren. Op die plek staat al een picknickbank. Het lijkt de Parel een leuk en uniek idee om de picknickbank te combineren met het kunstwerk; picknicken “in of bij ” het kunstwerk. Henny Weel van de Parel: “Er ontstaat zo een bijzondere plek. Waar je als je er langs loopt, fietst of rijdt van denkt: he, wat staat daar voor iets aparts, toch even kijken. Een aanwinst voor Egmond aan Zee. Zo kan een ieder die daar gaat zitten op speelse wijze kennis maken met kunst.”

In overleg

Wethouder Odile Rasch en het bestuur van bewonersvereniging de Parel zijn blij dat zij in goed overleg een prachtige nieuwe plek voor het kunstwerk hebben gevonden. Het kunstwerk wordt geplaatst in overleg met de kunstcommissie.

Direct van de oude naar de nieuwe plek

Het kunstwerk wordt in september verplaatst. De gemeente had eerder aangegeven dat het kunstwerk in juni verwijderd moest worden, maar nu de nieuwe plek gevonden is, is het onnodig om het kunstwerk tussendoor nog weer op te slaan. Het wordt straks direct van de ene naar de andere plaats verhuisd.