ALKMAAR - Op zaterdagmiddag 20 april om 16.30 uur staat het eerstvolgende gratis toegankelijke concert in de serie Rondom Bach in de Grote Kerk Alkmaar geprogrammeerd. Vanaf 16.30 uur spelen Ab Koster (hoorn) en Pieter van Dijk (orgel) werken van o.a. Bach, Händel en Saint-Saens.

Over Ab Koster

Ab Koster werd geboren in Den Haag als zoon van een Nederlandse hoornist. Na zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium vervolgde hij zijn opleiding aan de Folkwang Universiteit in Essen bij Hermann Baumann, die hem een van de "toonaangevende hoornisten van zijn generatie" noemde. Van 1977 tot 1990 was hij eerste hoornist bij het NDR Symfonieorkest in Hamburg en tot

2019 professor hoorn aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg. Ab Koster is niet alleen actief als internationaal solist, maar geeft ook regelmatig masterclasses in vele landen over de hele wereld.

Meer informatie

De serie Rondom Bach is samengesteld door stadsorganist Pieter van Dijk en biedt luisterrijke zaterdagmiddagconcerten met orgelmuziek, vaak aangevuld met andere instrumenten.

Het concert in de serie Rondom Bach met Ab Koster en Pieter van Dijk is op zaterdag 20 april in de Grote Kerk Alkmaar te beluisteren. Entree is gratis, maar er dient wel een toegangskaartje gereserveerd te worden via

www.taqatheaterdevest.nl. Een donatie na afloop is welkom.