BERGEN - Dit weekend is het dan eindelijk zover: de eerste editie van Heerlijk Bergen is een feit Drie dagen lang verandert het Ruïnekerkterrein in het centrum van Bergen in een waar foodfestijn voor jong en oud.


Op het terrein staan diverse foodtrucks die de lekkerste gerechten klaarmaken. Ruim de helft van deze foodtrucks wordt gerund door restauranthouders uit Bergen en de overige plekken worden opgevuld door ondernemers die een binding hebben met Bergen of die er ook zijn gevestigd. Zo zijn er naast de traditionele gerechten van lokale restaurants als DjaDjan, Bergen Binnen en Julie’s, ook bijvoorbeeld Asian Buns, vers gemaakte kokos – en Surinaamse specialiteiten te vinden. Voor iedereen is er wat lekkers.

Het evenement wordt georganiseerd door Bergense horecaondernemers. Omdat de organisatie het evenement laagdrempelig wil houden, hoeft er geen entree betaald te worden. Ook staan er geen hekken rondom het terrein om zo de uitstraling gemoedelijk te maken.

Er is voor alle bezoekers genoeg te doen. Dagelijks zijn er diverse semi-akoestische live optredens van lokale artiesten en elke avond wordt Heerlijk Bergen afgesloten door bekende Bergense DJ’s. Daarnaast is er een kinderhoek waar de allerkleinsten zich kunnen vermaken met een zweefmolen, springkussen, oud Hollandse spelen of ze kunnen zich laten schminken.
Vrijdags begint Heerlijk Bergen om 16.00 uur en zaterdag en zondag om 14.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.heerlijk-bergen.nl