ALKMAAR - Op zondagmiddag 17 maart brengt de Nederlandse Bachvereniging in de prachtige ambiance van de Grote Kerk de Matthäus Passion ten gehore. Het lijdensverhaal van Jezus wordt traditiegetrouw elk jaar in de Grote Kerk geprogrammeerd, maar slechts één keer eerder was hier de originele uitvoering van de Nederlandse Bachvereniging te beluisteren. Er zijn nog toegangskaarten beschikbaar!

Getalenteerde Duitse dirigente
Sinds 1922 voert De Nederlandse Bachvereniging elk jaar de Matthäus-Passion uit: het lijden en sterven van Jezus, gebaseerd op het verslag van zijn leerling Mattëus op muziek gezet. Dit jaar laat dirigente Johanna Soller haar artistieke visie op dit monumentale meesterwerk horen.

De getalenteerde Duitse dirigente ziet Bachs meesterwerk niet alleen als een historische vertelling. "De koralen en aria's bieden rustpunten in het verhaal dat steeds voorwaarts gaat en ze staan op een bepaalde manier ook los van het Bijbelse passieverhaal. De inhoud is indringend en persoonlijk en daarmee hoop ik iedereen te raken."

Meer informatie en uitvoerenden
De Matthäus Passion van de Nederlandse Bachvereniging is op zondag 17 maart om 14.30 uur in de Grote Kerk te beluisteren, met medewerking van Thomas Hobbs (evangelist), Isabel Schicketanz (sopraan), Myriam Arbouz (sopraan), Alex Potter (alt), Marine Fribourg (alt), Raphael Höhn (tenor), Guy Cutting (tenor), Felix Schwandtke (bas), Drew Santini (bas) en het Kampen Boys Choir. Toegangskaarten zijn te koop vanaf € 32 en kunnen worden gereserveerd via www.grotekerkalkmaar.nl of via de kassa, tel 072- 548 99 99.