ALKMAAR - Op donderdag 15 oktober om 19.00 uur komt een ensemble uit het Nederlands Kamerorkest samen met harpist Sandrine Chatron en actrice, schrijver en theatermaker Nazmiye Oral naar TAQA Theater De Vest met een gloednieuwe bewerking van ‘Het masker van de Rode Dood’. Een kort horrorverhaal van Edgar Allen Poe, gebracht als muzikale thriller, met spannende muziek van de Franse componisten Caplet en Debussy.

Het verhaal
Edgar Allen Poe publiceerde 'Het masker van De Rode Dood' in 1842, over de gelijknamige, uiterst besmettelijke ziekte. Een prins die zich veilig waant organiseert een bizar gemaskerd bal, waarbij zich onder de aanwezigen plotseling een raadselachtige figuur blijkt te bevinden: de gevreesde ziekte in persoon. Klokslag middernacht slaat hij toe. Actrice Nazmiye Oral trekt in de voorstelling het verhaal naar het hier en nu en houdt de hedendaagse maatschappij een spiegel voor. De Rode Dood staat bij haar symbool voor de innerlijke dood, wanneer je medemens niet meer ziet.


De muziek
Het verhaal wordt extra angstaanjagend door muziek van de componisten Caplet en Debussy, uitgevoerd door een ensemble uit het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Gordan Nikolić. Componist André Caplet liet zich voor zijn werk Conte Fantastique voor Harp en Strijkers inspireren door het macabere verhaal van Edgar Allan Poe. Hij was jarenlang bevriend met Claude Debussy en werkte jarenlang met hem samen. Tijdens deze voorstelling zijn twee dansen van Debussy te horen: Danse sacrée en de Danse profane.


Inleiding
Voorafgaand aan het concert wordt een inleiding georganiseerd, die wordt verzorgd door musicoloog Kees Wisse. De inleiding is gratis te bezoeken, maar vanwege de beperkte capaciteit is het wel nodig een ticket te reserveren via de website.


Meer informatie en toegangskaarten
Horror, harp en strijkers van het Nederlands Kamerorkest m.m.v. Sandrine Chatron en Nazmye Oral is op donderdag 15 oktober om 19.00 uur in TAQA Theater De Vest te zien.

Toegangskaarten kosten € 30 (CJP € 12,50) en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl of via de kassa, tel 072- 548 99 99.