ALKMAAR - Het Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest, vaste bespeler van TAQA Theater De Vest, presenteert in het nieuwe seizoen weer een prachtige serie van vijf concerten. De aftrap is op vrijdag 25 oktober met een bijzonder Russisch-Fins programma van het Nederlands Kamerorkest. Onder leiding van Gordan Nikolić en met cellist Torleif Thedéen als solist worden werken van Tsjaikovski, Sjostakovitsj en Sibelius ten gehore gebracht.


Torleif Thedéen speelt Sjostakovitsj
Er is zonder twijfel een solist van formaat nodig om de virtuoos krachtige solopartij in Sjostakovitsj' Eerste celloconcert neer te zetten. Het Nederlands Kamerorkest heeft die gevonden in de Zweedse cellist Torleif Thedéen. Voor zijn sublieme opname van beide celloconcerten van Sjostakovitsj ontving hij de Cannes Classical Award.

Gordan Nikolić dirigeert Arenski en Sibelius
Met Sibelius neemt Gordan Nikolić ons na de pauze mee naar de mysterieuze toneelwereld van Maeterlincks Pelléas et Mélisande. Het lijkt wel alsof de componist de setting van het toneelstuk verplaatst naar het onmetelijke Finse bos.

Boek meerdere concerten met korting
De overige concerten in de serie zijn te beluisteren op 19 december, 15 februari, 14 mei en 21 juni. Wie twee concerten in de serie boekt ontvangt € 2,50 korting per toegangskaart. Bij drie concerten is dit € 5 en bij vier concerten € 7,50. Kijk op www.taqatheaterdevest.nl voor meer informatie over alle concerten.

Muziekcafé
Voorafgaand aan ieder concert in de serie vindt in de foyer of in de Plein Zaal van TAQA Theater De Vest een Muziekcafé plaats.

Meer informatie en toegangskaarten
Het Nederlands Kamerorkest is op vrijdag 25 oktober in de Grote Zaal van TAQA Theater De Vest te zien, aanvang 20.15 uur. Toegangskaarten kosten € 32,50 (CJP € 15) en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl of via de kassa, tel 072- 548 98 69 (dagelijks tussen 12.00-16.00 uur).