ALKMAAR - NDT 2, één van de grootste dansgezelschappen in Nederland, komt op zaterdag 1 juni met het nieuwste programma ‘Settle for More’ naar TAQA Theater De Vest. De avondvullende voorstelling bevat vier werken, waaronder twee wereldpremières van Brian Arias en Felix Landerer en twee meesterwerken van Marco Goecke en Hans van Manen.

Baanbrekende en opmerkelijke choreografieën
‘Settle for More’ toont een overdaad aan krachtige stukken en choreografen die, ongeacht het moment in hun carrière of ervaring, laten zien dat baanbrekend werk in elk stadium kan worden gemaakt. Zowel Brian Arias als Felix Landerer, jonge dansers en opmerkelijke choreografen, creëren hun allereerste werk voor de reguliere programmering van NDT 2. Het publiek beleeft van beide choreografen op 1 juni een wereldpremière

‘Midnight Raga’ van Marco Goecke
In Midnight Raga verwijst Marco Goecke met diep middernachtsblauw naar klassieke, Indiase muziek. In tegenstelling tot eerdere choreografieën vormde namelijk muziek, composities van Ravi Shankar, het uitgangspunt. Goecke werd aangesproken door de mystieke en zogenaamde ‘freaky’ klanken. Bijzonder is dat hij die muziek gebruikt zonder toevlucht te nemen tot Indiase danselementen.

‘Simple Things ‘van Hans van Manen
Hans van Manen, de meester van de eenvoud, maakte Simple Things in 2001 voor de jonge dansers van NDT 2. Het is een dynamisch kwartet voor twee koppels. Het ballet opent en sluit af met een overweldigend pas de deux voor twee mannen. Daartussen dansen zij met twee vrouwen diverse duetten,die de relaties tussen twee mensen in beweging uitdrukken.

Meer informatie en toegangskaarten
‘Settle for More’ is op zaterdag 1 juni om 20.15 uur in TAQA Theater De Vest te zien. Toegangskaarten kosten € 29 en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl en via de kassa, tel 072- 548 99 99 (dagelijks tussen
12.00 – 16.00 uur)