ALKMAAR - Op zondagmiddag 26 juni laat het Nationaal Jeugd Jazz Orkest, het Jong Oranje van de jazz, onder leiding van meestersaxofonist Maarten Hogenhuis in sfeervolle jazzclub setting in Podium Victorie horen en zien wat ze in huis hebben.


De 19 supertalenten doorlopen onder aanvoering van saxofonist, componist, arrangeur en bandleider Maarten Hogenhuis een tweejarig coaching traject waarin de generatie van de ‘jazz van nu en morgen’ diverse tournees en nationale en internationale samenwerkingsprojecten aangaan.

Het NJJO speelt grotendeels door Hogenhuis nieuw geschreven repertoire: een mix van jazz, rock en afrobeat, waarbij hij inspiratie put uit actuele thema’s zoals klimaat en vrouwenrechten. Eerder deze maand bracht het NJJO VII & Maarten Hogenhuis de tweede single “Diadem” uit en een album ligt inmiddels in het verschiet.

Het publiek kon al eerder kennismaken met het NJJO tijdens twee optredens in “Matthijs Gaat Door”. Ook het NJJO stream event, waarin samenwerkingen met MY BABY en Thomas Azier plaatsvonden, sprak tot de verbeelding.

De kleine zaal van Victorie wordt voor deze bijzondere middag als sfeervolle jazzclub ingericht, met tafeltjes en stoelen.

Meer informatie over dit concert is te vinden podiumvictorie.nl.
Deur open 14:30, aanvang 15:30