BERGEN - Op zaterdagavond 28 oktober om 19.30 uur start vanaf de Schaapskooi aan de Zeeweg in Bergen een wandeling in het kader van "De Nacht van de Nacht". De nacht waarin de zomertijd overgaat in de wintertijd, maar ook de nacht waarbij veel gebouwen en huishoudens in Nederland wat minder elektrisch licht de wereld in te sturen.

Tijdens de wandeling maken we met de Nachtwaker een denkbeeldige reis naar de plek waar de nacht vandaan komt.

Hoe is het om in het donker in de natuur te zijn? Soms samen, soms alleen.

Mensen zijn niet vertrouwd met de nacht: de mensen zijn dagmensen. De mensen zijn het duister van de nacht niet gewend. Ze zijn de stilte van de nacht ook niet gewend. Die stilte laat de Nachtwaker de deelnemers beleven.

Het IVN gaat met een groep het donkere bos in en daar zullen zij de Nachtwaker ontmoeten. Deze figuur leeft diep in het bos en waakt over het bos en de dieren gedurende de nacht. We laten ouders en kinderen weer ervaren hoe het is om in het duister in het bos te zijn en de Nachtwaker begeleidt ons op deze tocht. Zaklampen e.d. mogen dan ook niet worden gebruikt. Duur ongeveer 1 uur 30 minuten. Kosten kinderen onder 12 jaar gratis, ouder dan 12 jaar 5 euro. Chocolademelk en koek na afloop bij de Schaapskooi. Aanmelden bijvoorzitter@ivnnkl.net

Er is een maximum aantal deelnemers van 15. Parkeren kan op de parkeerplaats bij het begin van de Uilenvangerweg.