ALKMAAR - Het is alweer even geleden dat het trio uit Amsterdam de zaal van Victorie plat speelde, maar daar komt 22 oktober verandering in. De afgelopen periode is de band druk bezig geweest met het schrijven van nieuw werk en nu is de tijd aangebroken om naast het succesvolle bestaande repertoire een aantal nieuwe nummers live ten gehore te brengen. Hiervoor werd de samenwerking opgezocht met niemand minder dan producer Steve Dub (o.a. The Chemical Brothers, Daft Punk).


Internationaal succes
In 2012 kwam MY BABY op indrukwekkende manier het Nederlandse muzieklandschap binnenstormen, en had daarbij de festivalwereld meteen in z’n greep. Met hun unieke hypnotiserende mix van onder andere blues, folk en dance kregen ze iedereen aan het dansen. Het duurde dan ook niet lang voordat ze op internationaal niveau werden opgepikt: zo stonden ze op grote evenementen als Glastonbury, Isle of Wight, Fusion en Sziget festival.

Nieuwe songs
In 2013 kwam hun debuutalbum, ‘My Baby Loves Voodoo!’ uit, en kort daarna volgde het album ‘Shamanaid’, waar ze in 2015 de prestigieuze Edison Award mee in de wacht sleepten. Van dat album komen iconische festivalknallers als ‘Uprising’ en ‘Remedy’. Daarna volgde nog twee succesvolle studioalbums. Op dit moment is het wachten op het nieuwe album, waarvan inmiddels de eerste twee singles ‘it’s a setup’ en ‘a dream i dream’ zijn verschenen. Voor het nieuwe album zocht de band de samenwerking op met niemand minder dan producer Steve Dub (Chemical Brothers, Daft Punk). De band kan niet wachten deze nummers live te brengen. MY BABY is bij uitstek een live band en staat bekend om hun ongeremde energie waarmee ze de zaal vanaf de eerste minuut meenemen op een muzikale trip.

Support: Cari Cari
De support wordt deze avond verzorgd door het Oostenrijkse indie rock duo Cari Cari, gevormd door drummer en zangeres Stephanie Widmer en gitarist/zanger Alexander Köck. Ze omschrijven hun muziek zelfs het liefst als een combinatie tussen Lana del Rey en Queens Of The Stone Age. Ze traden op bij festivals als Primavera Sound Barcelona, Eurosonic Noorderslag, Free Tree Festival en Sonograph in Oostenrijk, en The Great Escape Festival in het Verenigd Koninkrijk.

Tickets en info
Tickets kosten €28 en zijn verkrijgbaar op podiumvictorie.nl.
Deur open: 19:00, aanvang support 19:45