ALKMAAR - Theatergroep Horizon Musicalproducties wekt Maria Tesselschade tot leven! Vanavond 23 mei in premiere!


Vanavond heeft het unieke musicalstuk 'Tess' haar première. Dit stuk gaat over Maria Tesselschade en is in samenwerking met de Grote Kerk in Alkmaar. Het gaat niet alleen over Maria Tesselschade en de Muiderkring, maar ook over strijd tussen de kerken en man en vrouw.
Daarnaast is het stuk super actueel! In Alkmaar zijn er vondsten gedaan over spullen van Tesselschade en er is een beeld gemaakt van deze Tess door Fabio Pravasani. Deze staat de hele week bij ons in de kerk.

Nergens is over Maria Tesselschade Roemers Visscher een afbeelding te vinden. Deze bijzonder getalenteerde vrouw die zich tussen de dichters van de Muiderkring bevond, moet erg knap zijn geweest. Dichters als Hooft , Vondel, Barlaeus en Huygens vochten om haar aandacht en soms zelfs om haar hand. Maria Tesselschade woonde jarenlang in de Langestraat in Alkmaar samen met Allard Crombalch, een stoere zeeman. Haar leven is verweven met de religieuze twisten die speelden in de eerste decennia van de Gouden eeuw. Ook kreeg ze een flink portie persoonlijk leed te verstouwen. Haar zus Anna ligt in de Grote Kerk begraven.

Theatergroep Horizon is een enthousiaste, vooruitstrevende theatergroep met een passie voor musicals en een rijk verleden sinds 1978.

Meer informatie
https://www.theatergroephorizon.nl/